LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA

HIRVENPAISTI siistitään kalvoista ja villisikaviskimakkaroihin tehdään viillot. Liha ja makkarat eivät saa olla jääkaappikylmiä grilliin laitettaessa. Tarkemmat tuoremakkaran teko-ohjeet löydät täältä ja täältä. 

Villisikaviskituoremakkara

1 kg villisianjauhelihaa (tai muuta riistalihaa)
reilu loraus (n. 10 cl) viskiä (Jack Daniel’s)
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl tummaa sokeria
2 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
timjamia silputtuna

Voit korvata osan lihasta sianihralla ja/tai pekonilla (jopa 250 g) riippuen haluamastasi makkaran rakenteesta. Timjami voi olla kuivattua 1/2 tl tai tuoretta 1 rkl.

Tee bataatista sopivia lohkoja. Esikeitä bataatteja suolavedessä noin 15 min grillin sivupolttimella.

Viskismetana

purkki smetanaa
1/2 rkl dijonsinappia
1/2 rkl hunajaa
reilu loraus viskiä
timjamia
suolaa
pippuria

Sekoitetaan aineksista kastike.

Kun hirvipaistin sisälämpötila on 58 astetta, laitetaan savustimeen vielä hiukan uusia liotettuja savustuslastuja ja nautitaan siivu ruuanlaittojuomaa. Sen jälkeen liha otetaan savustimesta, pintamaustetaan suolalla ja pippurilla, ja kääritään folioon vetäytymään.

Hirvenpaistin vetäytyessä voidellaan bataattilohkot oliiviöljyllä ja maustetaan itse tehdyllä grillimausteella. Grillataan bataatteihin rapsakka pinta ja rusketusraidat kuumassa kaasugrillissä.

Grillataan villisikaviskimakkarat nopeasti rapeiksi hiiligrillillä. Grillissä voi käyttää halutessaan myös savustuspaloja tai -purua.

Nosta lautaselle muutama siivu hirvenpaistia ja pari pätkää riistamakkaraa, jokunen lohko bataatteja ja kaikkien kaveriksi viskismetanakastiketta. Ruokajuomana maistuu Legendele Toamnei Feteasca Neagra, ruokaryypyksi Jack Daniel’siä.

HIRVENPAISTI siistitään kalvoista ja villisikaviskimakkaroihin tehdään viillot. Liha ja makkarat eivät saa olla jääkaappikylmiä grilliin laitettaessa. Tarkemmat tuoremakkaran teko-ohjeet löydät täältä ja täältä. 

Villisikaviskituoremakkara

1 kg villisianjauhelihaa (tai muuta riistalihaa)
reilu loraus (n. 10 cl) viskiä (Jack Daniel’s)
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl tummaa sokeria
2 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
timjamia silputtuna

Voit korvata osan lihasta sianihralla ja/tai pekonilla (jopa 250 g) riippuen haluamastasi makkaran rakenteesta. Timjami voi olla kuivattua 1/2 tl tai tuoretta 1 rkl.

Tee bataatista sopivia lohkoja. Esikeitä bataatteja suolavedessä noin 15 min grillin sivupolttimella.

Viskismetana

purkki smetanaa
1/2 rkl dijonsinappia
1/2 rkl hunajaa
reilu loraus viskiä
timjamia
suolaa
pippuria

Sekoitetaan aineksista kastike.

Kun hirvipaistin sisälämpötila on 58 astetta, laitetaan savustimeen vielä hiukan uusia liotettuja savustuslastuja ja nautitaan siivu ruuanlaittojuomaa. Sen jälkeen liha otetaan savustimesta, pintamaustetaan suolalla ja pippurilla, ja kääritään folioon vetäytymään.

Hirvenpaistin vetäytyessä voidellaan bataattilohkot oliiviöljyllä ja maustetaan itse tehdyllä grillimausteella. Grillataan bataatteihin rapsakka pinta ja rusketusraidat kuumassa kaasugrillissä.

Grillataan villisikaviskimakkarat nopeasti rapeiksi hiiligrillillä. Grillissä voi käyttää halutessaan myös savustuspaloja tai -purua.

Nosta lautaselle muutama siivu hirvenpaistia ja pari pätkää riistamakkaraa, jokunen lohko bataatteja ja kaikkien kaveriksi viskismetanakastiketta. Ruokajuomana maistuu Legendele Toamnei Feteasca Neagra, ruokaryypyksi Jack Daniel’siä.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA SIVULLA

Lisätietoja

Jahdissa&Kalassa on ilmainen, korkealuokkainen outdoor-media netissä. Lukeminen on helppoa ja täysin vapaata - ei rekisteröitymistä tai sitoutumista!

Ota meihin yhteyttä

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen toimitus@jahdissa.fi tai lähettää yksityisviestin Facebookissa @jahdissakalassa. Toimituksellisissa asioissa voit soittaa Jussi Lähdesmäelle 040 8291603. Kaupallisissa asioissa sinua palvelee Jari Nivala 050 3854369.
Please enter your name
Please enter a correct e-mail address
Please enter a comment
Thank you! Your message has been sent.
Something went wrong while submitting the form. Try again.

Jaa kaverille

Forward this page by e-mail or share it directly on social media.

Hae tästä julkaisusta

Lisää hakusanoja sivun löytämiseksi tästä julkaisusta.
Minimal length to search is 3 characters

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen