riistasalami_kotiteko...

TUOREILLA yrteillä savustamiseen pätee pitkälti samat säännöt kuin kuivamausteilla savustamiseenkin. Usein tuoreyrttien aromit ovat voimakkaampia kuin kuivattujen, joten kannattaa edetä varoen kun yhdistää tuoreita yrttejä eri puulaatujen savustuspurujen kanssa.

Tuoreyrttejä voidaan laittaa myös suoraan hehkuvien grillihiilien päälle tai yrttien puumaisia osia voidaan käyttää grillitikkuina tuomaan näköä ja makua vastaisiin.

Savustukseen soveltuvia yrttejä:

Basilika
Aromi pehmeän miellyttävä, hieman pippuria ja kanelia. Soveltuu rasvaisen lihan, sienten, maksan, kalojen, äyriäisten, juuston, vihannesten ja hedelmien savustamiseen.

Kirveli
Makean ruohoinen ja lakritsainen aromi. Soveltuu lähes kaikkeen lihan, kalan, sienten, makkaran, munien ja kasvisten savustamiseen.

Korianteri
Voimakas, makeahko, raikas, kirpeä ja persiljaan sekä appelsiiniin vivahtava aromi. Soveltuu erityisesti kasvisten savustamiseen, mutta kannattaa kokeilla myös porsaan, karitsan, siipikarjan ja kalan kanssa.

Kynteli
Yrttisen terävä, pippurin, aromissa meiramia ja timjamia. Soveltuu lähes kaikkeen lihan, makkaran ja kasvisten savustamiseen.

Laakerinlehti
Aromi on sitruksinen, makea ja neilikkainen. Soveltuu erityisesti lihan (lammas), kalan (lohi), siipikarjan ja maksan savustamiseen. Laakerinlehtiä savustettiin jo antiikin aikana, kun huomattiin, että sillä on rentoutta ja hyvänolontunnetta lisäävä vaikutus. Savulla väitetään olevan myös antibakteerisia vaikutuksia.

Lipstikka
Voimakkaasti selleriin ja palsternakkaan vivahtava aromi. Käytä varovasti. Soveltuu lihan ja kasvisten savustamiseen.


LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA SIVULLA

TUOREILLA yrteillä savustamiseen pätee pitkälti samat säännöt kuin kuivamausteilla savustamiseenkin. Usein tuoreyrttien aromit ovat voimakkaampia kuin kuivattujen, joten kannattaa edetä varoen kun yhdistää tuoreita yrttejä eri puulaatujen savustuspurujen kanssa.

Tuoreyrttejä voidaan laittaa myös suoraan hehkuvien grillihiilien päälle tai yrttien puumaisia osia voidaan käyttää grillitikkuina tuomaan näköä ja makua vastaisiin.

Savustukseen soveltuvia yrttejä:

Basilika
Aromi pehmeän miellyttävä, hieman pippuria ja kanelia. Soveltuu rasvaisen lihan, sienten, maksan, kalojen, äyriäisten, juuston, vihannesten ja hedelmien savustamiseen.

Kirveli
Makean ruohoinen ja lakritsainen aromi. Soveltuu lähes kaikkeen lihan, kalan, sienten, makkaran, munien ja kasvisten savustamiseen.

Korianteri
Voimakas, makeahko, raikas, kirpeä ja persiljaan sekä appelsiiniin vivahtava aromi. Soveltuu erityisesti kasvisten savustamiseen, mutta kannattaa kokeilla myös porsaan, karitsan, siipikarjan ja kalan kanssa.

Kynteli
Yrttisen terävä, pippurin, aromissa meiramia ja timjamia. Soveltuu lähes kaikkeen lihan, makkaran ja kasvisten savustamiseen.

Laakerinlehti
Aromi on sitruksinen, makea ja neilikkainen. Soveltuu erityisesti lihan (lammas), kalan (lohi), siipikarjan ja maksan savustamiseen. Laakerinlehtiä savustettiin jo antiikin aikana, kun huomattiin, että sillä on rentoutta ja hyvänolontunnetta lisäävä vaikutus. Savulla väitetään olevan myös antibakteerisia vaikutuksia.

Lipstikka
Voimakkaasti selleriin ja palsternakkaan vivahtava aromi. Käytä varovasti. Soveltuu lihan ja kasvisten savustamiseen.

fire-2573586_1920.jpg

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen