wp_20151010_10_30_47_...

KESÄLLÄ on syytä ottaa huomioon myös se, että kala säilyy erittäin huonosti lämpimässä. Se koskee niin vavalla, seisovalla pyydyksellä kuin kaupan kylmäaltaastakin pyydystettyä kalaa.

Jotta kala ei mene pilalle, sen on oltava kylmässä eikä kylmäketju saa katketa. Tämä on seikka, jota myös pitäisi korostaa silloin, kun keskustellaan vastuullisesta kalastuksesta. Onko järkevää ja eettistä tappaa kala, jos sitä ei voi säilyttää ja kuljettaa asianmukaisesti kylmässä ennen ruuaksi valmistamista?

Jos kalavesi on oikeasti kylmä, verestettyä kalaa voi säilyttää jonkin aikaa vedessä, vaikkapa virran reunaan kivillä rajatussa ”altaassa”, jossa vesi vaihtuu. Rantakivi tai -heinikko on sen sijaan takuuvarma paikka pilata ruokakala nopeasti.

TAVANOMAISISSA kesän vedenlämpötiloissa saaliiksi otettu kala on siis saatava välittömästi kylmään. Jos tarkoitus on pyydystää kala tai kaloja syötäväksi, vastuullinen ja järkevä kalastaja ottaa mukaansa termokassin tai kylmälaukun sekä riittävästi kylmävaraajia.

Kala säilyy parhaiten lähellä lämpötilaa, jossa jää sulaa. Edes jääkaappi ei ole niin kylmä, joten termokassi + kylmävaraajat -yhdistelmäkään ei ole tuntikausia toimiva kalan säilytyspaikka.

Kalatietoa jakava Pro Kala ry kehottaa kuljettamaan kaupastakin ostetun kalan kylmässä kotiin. Jääkaappilämpötilassa säilytetty kala, olipa se hankittu vedestä tai kaupasta, pitäisi valmistaa viimeistään seuraavan päivänä.

LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA


New image

KESÄLLÄ on syytä ottaa huomioon myös se, että kala säilyy erittäin huonosti lämpimässä. Se koskee niin vavalla, seisovalla pyydyksellä kuin kaupan kylmäaltaastakin pyydystettyä kalaa.

Jotta kala ei mene pilalle, sen on oltava kylmässä eikä kylmäketju saa katketa. Tämä on seikka, jota myös pitäisi korostaa silloin, kun keskustellaan vastuullisesta kalastuksesta. Onko järkevää ja eettistä tappaa kala, jos sitä ei voi säilyttää ja kuljettaa asianmukaisesti kylmässä ennen ruuaksi valmistamista?

Jos kalavesi on oikeasti kylmä, verestettyä kalaa voi säilyttää jonkin aikaa vedessä, vaikkapa virran reunaan kivillä rajatussa ”altaassa”, jossa vesi vaihtuu. Rantakivi tai -heinikko on sen sijaan takuuvarma paikka pilata ruokakala nopeasti.

TAVANOMAISISSA kesän vedenlämpötiloissa saaliiksi otettu kala on siis saatava välittömästi kylmään. Jos tarkoitus on pyydystää kala tai kaloja syötäväksi, vastuullinen ja järkevä kalastaja ottaa mukaansa termokassin tai kylmälaukun sekä riittävästi kylmävaraajia.

Kala säilyy parhaiten lähellä lämpötilaa, jossa jää sulaa. Edes jääkaappi ei ole niin kylmä, joten termokassi + kylmävaraajat -yhdistelmäkään ei ole tuntikausia toimiva kalan säilytyspaikka.

Kalatietoa jakava Pro Kala ry kehottaa kuljettamaan kaupastakin ostetun kalan kylmässä kotiin. Jääkaappilämpötilassa säilytetty kala, olipa se hankittu vedestä tai kaupasta, pitäisi valmistaa viimeistään seuraavan päivänä.


New image
wp_20151010_10_30_47_...

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen