metsarannan_lihan_peu...

NIIN MUKAVAA kuin vapakalastus onkin, siihen liittyy myös vastuu. Jos ja kun vesi on kesän jossain vaiheessa lämmintä, lohikalat on silloin syytä jättää rauhaan huolimatta siitä, onko ne tarkoitus ottaa ruuaksi vai vapauttaa.

Kylmä, tai tässä tapauksessa pikemminkin lämmin totuus on, että lohi kuolee +23 -asteisessa vedessä, harjus +24-asteisessa ja taimen +26-asteisessa vedessä. Nämä ovat siis lämpötilat, joissa kalat kuolevat ilman kalastustakin.

Yli 20-asteisessa vedessä lohikalat alkavat voida huonosti. Lämpimään veteen liukenee huonosti happea, jota kalan elintoiminnot kipeästi kaipaavat. Kalat toisin sanoen kamppailevat hengestään ja siksi niitä ei pidä kiusata yhtään enempää.

SIIMAN päässä jo muutenkin henkitoreissaan olleet kalat joutuvat ponnistelemaan niin, että ne hyvin todennäköisesti kuolevat, kun ne pääsevät irti – tai vaikka ne kuinka lempeästi laskettaisiin takaisin veteen. Kalahan on joka tapauksessa aina vapautettava, kun se on alamittainen tai rauhoitettu – ja aivan kaikki kalastajat saavat kaloja, jotka on vapautettava.

Lämpimän veden aikaan vapakalastajien on syytä siirtyä virtavesiltä lammille ja järville pyytämään vaikkapa haukia, ahvenia ja kuhia, jotka kestävät lämmintä vettä lohikaloja paremmin. Hauelle tappava vedenlämpö on +29 astetta, ahvenelle +33 ja kuhalle +35.

MYÖS pyydyskalastajien kannattaa ottaa lämpimän veden haasteet huomioon. Pyydykseen jäänyt kala kuolee lämpimässä nopeasti, eikä valmiiksi esikypsennetty saalis ole varmasti kenenkään kalastajan toivelistalla.

Jos ei pääse kokemaan seisovia pyydyksiä muutaman tunnin välein, niitä ei kannata liottaa lämpimässä vedessä ollenkaan.

LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA


Lohi kuolee +23
-asteisessa vedessä." 


"

NIIN MUKAVAA kuin vapakalastus onkin, siihen liittyy myös vastuu. Jos ja kun vesi on kesän jossain vaiheessa lämmintä, lohikalat on silloin syytä jättää rauhaan huolimatta siitä, onko ne tarkoitus ottaa ruuaksi vai vapauttaa.

Kylmä, tai tässä tapauksessa pikemminkin lämmin totuus on, että lohi kuolee +23 -asteisessa vedessä, harjus +24-asteisessa ja taimen +26-asteisessa vedessä. Nämä ovat siis lämpötilat, joissa kalat kuolevat ilman kalastustakin.

Yli 20-asteisessa vedessä lohikalat alkavat voida huonosti. Lämpimään veteen liukenee huonosti happea, jota kalan elintoiminnot kipeästi kaipaavat. Kalat toisin sanoen kamppailevat hengestään ja siksi niitä ei pidä kiusata yhtään enempää.

SIIMAN päässä jo muutenkin henkitoreissaan olleet kalat joutuvat ponnistelemaan niin, että ne hyvin todennäköisesti kuolevat, kun ne pääsevät irti – tai vaikka ne kuinka lempeästi laskettaisiin takaisin veteen. Kalahan on joka tapauksessa aina vapautettava, kun se on alamittainen tai rauhoitettu – ja aivan kaikki kalastajat saavat kaloja, jotka on vapautettava.

Lämpimän veden aikaan vapakalastajien on syytä siirtyä virtavesiltä lammille ja järville pyytämään vaikkapa haukia, ahvenia ja kuhia, jotka kestävät lämmintä vettä lohikaloja paremmin. Hauelle tappava vedenlämpö on +29 astetta, ahvenelle +33 ja kuhalle +35.

MYÖS pyydyskalastajien kannattaa ottaa lämpimän veden haasteet huomioon. Pyydykseen jäänyt kala kuolee lämpimässä nopeasti, eikä valmiiksi esikypsennetty saalis ole varmasti kenenkään kalastajan toivelistalla.

Jos ei pääse kokemaan seisovia pyydyksiä muutaman tunnin välein, niitä ei kannata liottaa lämpimässä vedessä ollenkaan.

metsarannan_lihan_peu...

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA SIVULLA

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen