metsarannan_lihan_peu...

PELKÄSTÄÄN Etelä-Hämeessä on noin 11 000 metsästäjää, ja alueelle myönnetään suurin piirtein saman verran valkohäntäpeuran pyyntilupia. Koska yhdellä luvalla voi ampua kaksi vasaa, läheskään kaikki alueen metsästäjistä eivät osallistu peurajahtiin.

Niinpä suurin osa jahtipaineista kasautuu muutamalle kymmenelle seuralle ja niiden aktiivijäsenille.

Ei ole harvinaista, että yksittäiset metsästäjät ampuvat 10–20 peuraa kaudessa. Vaikka lähialueen peuratihentymiä verotetaan jopa 60–70 yksilöä / 1000 ha, ei paikallisissa kannoissa näy merkittävää laskua, eikä alueella ole näkyvissä riskiä liian suuresta kannan leikkaamisesta.

Koska aktiivisten metsästäjien peuratalkoiden saalis on suuri, ruhojen tehokkaaseen hyödyntämiseen käytetään lihanjalostamon apua. Toki lihajalostamoyrityksen apua voi pienempienkin saalismäärien käsittelyssä hyödyntää.

METSÄRANNAN Lihaan tuodaan peuroja koko eteläisen Suomen alueelta. Lihanjalostamo voi myös noutaa peuroja lähialueen lahtivajoilta ja tuotteet voidaan lähettää kylmäkuljetuksella asiakkaalle takaisin.

Ruhon voi toimittaa Metsärannalle käsittelyyn kokonaisena ja nyljettynä. Jalostus voi alkaa leikkuupalvelusta tai lihan voi tuoda jo leikattuna. Koska esimerkiksi makkarajalosteet tehdään asiakaskohtaisena tilaustyönä, tulee lihaa olla 10 kiloa jokaista valmistettavaa jalostetta varten.

OMASTA peurasta voi teettää normaalin lihaleikkuun ja jauhelihan lisäksi myös laajan valikoiman erilaisia (grilli)makkaroita, nakkeja, tankomakkaroita, säilykkeitä ja huippusuosittua palvia. Metsärannan Liha jalostaa tarvittaessa myös hirven- ja karhunlihaa, mutta niiden osuus on varsin pieni verrattuna jalostetun peuranlihan määrään”, kertoo Mäntyrannan Lihan yrittäjä Arvo Marttila.

”Peurapätkä on kysytyin riistamakkaramme. Siinä peuraa on 70 prosenttia. Luonnonsuoleen tehtävä makkara on leppäsavustettu.”

Tarkemmat Metsärannan Lihan tuotetiedot, aukioloajat ja hinnasto löytyvät täältä. 

LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA


PELKÄSTÄÄN Etelä-Hämeessä on noin 11 000 metsästäjää, ja alueelle myönnetään suurin piirtein saman verran valkohäntäpeuran pyyntilupia. Koska yhdellä luvalla voi ampua kaksi vasaa, läheskään kaikki alueen metsästäjistä eivät osallistu peurajahtiin.

Niinpä suurin osa jahtipaineista kasautuu muutamalle kymmenelle seuralle ja niiden aktiivijäsenille.

Ei ole harvinaista, että yksittäiset metsästäjät ampuvat 10–20 peuraa kaudessa. Vaikka lähialueen peuratihentymiä verotetaan jopa 60–70 yksilöä / 1000 ha, ei paikallisissa kannoissa näy merkittävää laskua, eikä alueella ole näkyvissä riskiä liian suuresta kannan leikkaamisesta.

Koska aktiivisten metsästäjien peuratalkoiden saalis on suuri, ruhojen tehokkaaseen hyödyntämiseen käytetään lihanjalostamon apua. Toki lihajalostamoyrityksen apua voi pienempienkin saalismäärien käsittelyssä hyödyntää.

METSÄRANNAN Lihaan tuodaan peuroja koko eteläisen Suomen alueelta. Lihanjalostamo voi myös noutaa peuroja lähialueen lahtivajoilta ja tuotteet voidaan lähettää kylmäkuljetuksella asiakkaalle takaisin.

Ruhon voi toimittaa Metsärannalle käsittelyyn kokonaisena ja nyljettynä. Jalostus voi alkaa leikkuupalvelusta tai lihan voi tuoda jo leikattuna. Koska esimerkiksi makkarajalosteet tehdään asiakaskohtaisena tilaustyönä, tulee lihaa olla 10 kiloa jokaista valmistettavaa jalostetta varten.

OMASTA peurasta voi teettää normaalin lihaleikkuun ja jauhelihan lisäksi myös laajan valikoiman erilaisia (grilli)makkaroita, nakkeja, tankomakkaroita, säilykkeitä ja huippusuosittua palvia. Metsärannan Liha jalostaa tarvittaessa myös hirven- ja karhunlihaa, mutta niiden osuus on varsin pieni verrattuna jalostetun peuranlihan määrään”, kertoo Mäntyrannan Lihan yrittäjä Arvo Marttila.

”Peurapätkä on kysytyin riistamakkaramme. Siinä peuraa on 70 prosenttia. Luonnonsuoleen tehtävä makkara on leppäsavustettu.”

Tarkemmat Metsärannan Lihan tuotetiedot, aukioloajat ja hinnasto löytyvät täältä. 

metsarannan_lihan_peu...

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA SIVULLA

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen