LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA

Parsasalaatti

Näitä tarvitset
riistalihaa (filee, paisti… sorsasta hirveen)
parsaa
(viiriäisen)munia
voita
sitruunaa
salaattia
suolaa
pippuria

Tee näin
Tämä parsasalaatti on erittäin herkullista ja todella nopea valmistaa. Aineosia muokkaamalla tästä salaatista saa yksinkertaisen lounassalaatin tai ravintolatasoisen juhlavan alkuruoan.

Valmista ensin munat. Tällä kertaa valitsimme viiriäisenmunia (3 min), mutta tavalliset kananmunat käyvät lohkottuina aivan yhtä hyvin. Levitä tarjoilulautaselle salaattipeti, nyt käytimme pieniä versoja (paksoi, japanin sinappi, sango, lehtipersilja), mutta myös isolehtisemmät revityt salaattisekoitukset (esim. friseesalaatti, punasalaatti, vuonankaali) toimivat hyvin ja perussalaatti arkisemmassa lounassalaatissa.

Seuraavaksi kirkasta ja paahda hieman voita (n. 100 g), tässä kohtaa voi oikaista yksinkertaisesti sulatetulla voilla. Samalla kun paistat suolalla ja pippurilla maustettua lihaa (tällä kertaa käytimme peuran sisäfileetä), paahda hetki myös sitruunan puolikasta.

Vihreät parsat kuoritaan ja puiset kannat katkotaan. Kuoriminen ei ole aivan välttämätöntä varsinkin, jos parsat ovat erittäin tuoreita, mutta kannat poistetaan joka tapauksessa. Kuorimiseen on olemassa ihan oikea työkalukin, nimittäin parsaveitsi, mutta leikkuulaudan päällä toimii myös tavallinen perunankuorimaveitsi. Varsi kuoritaan nupun alta latvasta tyveen päin.

Parsasalaatti

Näitä tarvitset
riistalihaa (filee, paisti… sorsasta hirveen)
parsaa
(viiriäisen)munia
voita
sitruunaa
salaattia
suolaa
pippuria

Tee näin
Tämä parsasalaatti on erittäin herkullista ja todella nopea valmistaa. Aineosia muokkaamalla tästä salaatista saa yksinkertaisen lounassalaatin tai ravintolatasoisen juhlavan alkuruoan.

Valmista ensin munat. Tällä kertaa valitsimme viiriäisenmunia (3 min), mutta tavalliset kananmunat käyvät lohkottuina aivan yhtä hyvin. Levitä tarjoilulautaselle salaattipeti, nyt käytimme pieniä versoja (paksoi, japanin sinappi, sango, lehtipersilja), mutta myös isolehtisemmät revityt salaattisekoitukset (esim. friseesalaatti, punasalaatti, vuonankaali) toimivat hyvin ja perussalaatti arkisemmassa lounassalaatissa.

Seuraavaksi kirkasta ja paahda hieman voita (n. 100 g), tässä kohtaa voi oikaista yksinkertaisesti sulatetulla voilla. Samalla kun paistat suolalla ja pippurilla maustettua lihaa (tällä kertaa käytimme peuran sisäfileetä), paahda hetki myös sitruunan puolikasta.

Vihreät parsat kuoritaan ja puiset kannat katkotaan. Kuoriminen ei ole aivan välttämätöntä varsinkin, jos parsat ovat erittäin tuoreita, mutta kannat poistetaan joka tapauksessa. Kuorimiseen on olemassa ihan oikea työkalukin, nimittäin parsaveitsi, mutta leikkuulaudan päällä toimii myös tavallinen perunankuorimaveitsi. Varsi kuoritaan nupun alta latvasta tyveen päin.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA SIVULLA

Lisätietoja

Jahdissa&Kalassa on ilmainen, korkealuokkainen outdoor-media netissä. Lukeminen on helppoa ja täysin vapaata - ei rekisteröitymistä tai sitoutumista!

Ota meihin yhteyttä

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen toimitus@jahdissa.fi tai lähettää yksityisviestin Facebookissa @jahdissakalassa. Toimituksellisissa asioissa voit soittaa Jussi Lähdesmäelle 040 8291603. Kaupallisissa asioissa sinua palvelee Jari Nivala 050 3854369.
Please enter your name
Please enter a correct e-mail address
Please enter a comment
Thank you! Your message has been sent.
Something went wrong while submitting the form. Try again.

Jaa kaverille

Forward this page by e-mail or share it directly on social media.

Hae tästä julkaisusta

Lisää hakusanoja sivun löytämiseksi tästä julkaisusta.
Minimal length to search is 3 characters

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen