riistasalami_kotiteko...
barbeque_bbq_grillatt...

GRILLI sytytetään joko sytytyspiipulla tai kasaamalla briketit pyramidin muotoon keoksi ja käyttämällä rypsi- tai rapsiöljypohjaista sytytysnestettä. Näin homma toimii turvallisesti, eikä synny ikäviä sivumakuja ja -hajuja grillattavaan lihaan.

Hiillos on valmis, kun brikettien päälle muodostuu harmaa tuhkapinta. Sitten levitetään hiillos tasaiseksi kerrokseksi hiiliritilälle.

Seuraavaksi asetetaan nestekulho paikalleen ja savustimen keskiosan pohjan päälle. Kannattaa varmistaa, että keskiosassa oleva luukku on kiinni. Grillirukkaset ovat ehdoton turvallisuus- ja mukavuusvarustus.

Nestekulho täytetään kuumalla vedellä. Pelkän veden sijaan voi käyttää savustuslastujen liotusvettä, olutta, viiniä ja mausteliemiä. Tällä kertaa laitoin hikkoriveden joukkoon hyvää belgialaista olutta, murskattuja katajanmarjoja ja valkosipulinkynsiä. Nesteen kiehuessa höyryt maustavat ja kostuttavat lihaa lempeästi.

Lisää kostutettuja savustuspuruja tai -paloja hiillokselle. Hiilille voi laittaa myös kostutettuja yrttejä, kuten timjamia ja rosmariinia. Samalla kun grillauksen aikana lisätään puruja, tarkistetaan myös mausteliemen määrä vesimaljassa.

Savustuslastuja löytyy nykyään kaupoista moneen makuun, enää ei tarvitse tyytyä pelkästään perinteiseen leppään vaan valikoimista löytyy omenapuu, kirsikka, hikkori, mesquite, tammi, appelsiini, persikka, vaahtera, pähkinäpuu…

barbeque_bbq_grillattu_kauriin_satula_range_rebel_smoker_45_hiilisavustin_grilli_toiminnassa.jpg

LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA

GRILLI sytytetään joko sytytyspiipulla tai kasaamalla briketit pyramidin muotoon keoksi ja käyttämällä rypsi- tai rapsiöljypohjaista sytytysnestettä. Näin homma toimii turvallisesti, eikä synny ikäviä sivumakuja ja -hajuja grillattavaan lihaan.

Hiillos on valmis, kun brikettien päälle muodostuu harmaa tuhkapinta. Sitten levitetään hiillos tasaiseksi kerrokseksi hiiliritilälle.

Seuraavaksi asetetaan nestekulho paikalleen ja savustimen keskiosan pohjan päälle. Kannattaa varmistaa, että keskiosassa oleva luukku on kiinni. Grillirukkaset ovat ehdoton turvallisuus- ja mukavuusvarustus.

Nestekulho täytetään kuumalla vedellä. Pelkän veden sijaan voi käyttää savustuslastujen liotusvettä, olutta, viiniä ja mausteliemiä. Tällä kertaa laitoin hikkoriveden joukkoon hyvää belgialaista olutta, murskattuja katajanmarjoja ja valkosipulinkynsiä. Nesteen kiehuessa höyryt maustavat ja kostuttavat lihaa lempeästi.

Lisää kostutettuja savustuspuruja tai -paloja hiillokselle. Hiilille voi laittaa myös kostutettuja yrttejä, kuten timjamia ja rosmariinia. Samalla kun grillauksen aikana lisätään puruja, tarkistetaanta myös mausteliemen määrä vesimaljassa.

Savustuslastuja löytyy nykyään kaupoista moneen makuun, enää ei tarvitse tyytyä pelkästään perinteiseen leppään vaan valikoimista löytyy omenapuu, kirsikka, hikkori, mesquite, tammi, appelsiini, persikka, vaahtera, pähkinäpuu…


JUTTU JATKUU SEURAAVALLA SIVULLA

barbeque_bbq_grillattu_kauriin_satula_range_rebel_smoker_45_hiilisavustin_grilli_toiminnassa.jpg
barbeque_bbq_grillattu_kauriin_satula_range_rebel_smoker_45_hiilisavustin_lisaa_neste.jpg

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen