riistasalami_kotiteko...

HIIILISAVUSTIN on amerikkalainen keksintö ja aivan ehdoton nyhtöpossun valmistuksessa, mutta todella monipuolinen kaikessa muussakin grillaamisessa. Sitä voi käyttää sitä perinteisenä hiiligrillinä suoraan tai epäsuoraan grillaukseen, barbeque-grillaukseen, sekä savustimena lämminsavustuksessa ja grillaamiseen kuumalla savulla.

Barbeque-grillauksen idea on kypsentää lihat isoina paloina matalassa lämmössä savun ja vesihöyryn yhdistelmässä. Tämä menetelmä vie huomattavasti normaalia pidemmän ajan, mutta lopputulos on erittäin maukasta ja mureaa hieman sitkeämmistäkin ruhon osista. Liha ei myöskään kuivu grillauksen aikana, vaan kypsyy erittäin meheväksi.

Savustaa voi lempeästi niin lihaa, kasviksia kuin kalaakin. Myös esimerkiksi leipäjuuston lämmittäminen hellässä savukylvyssä antaa aivan erinomaisen lopputuloksen. Tällä kertaa otin ensimmäiset savut uudesta Range Rebelistä kokonaisen metsäkauriin satulan kanssa.

Ennen aloittamista kaivetaan esiin lähes välttämättömät tarvikkeet: grillirukkaset, langaton paistolämpömittari ja savulastuja.

Liha renssataan puhtaaksi kalvoista, valellaan oliiviöljyllä, hierotaan mausteet, eli suola – tällä kertaa suppilovahverosuola – ja pippuri. Parsat misataan eli kuoritaan ja pätkästään. Savulastut, tällä kertaa hikkorilastut, laitetaan veteen vähintään puoleksi tunniksi kastumaan.

LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA SIVULLA

HIIILISAVUSTIN on amerikkalainen keksintö ja aivan ehdoton nyhtöpossun valmistuksessa, mutta todella monipuolinen kaikessa muussakin grillaamisessa. Sitä voi käyttää perinteisenä hiiligrillinä suoraan tai epäsuoraan grillaukseen, barbeque-grillaukseen, sekä savustimena lämminsavustuksessa ja grillaamiseen kuumalla savulla.

Barbeque-grillauksen idea on kypsentää lihat isoina paloina matalassa lämmössä savun ja vesihöyryn yhdistelmässä. Tämä menetelmä vie huomattavasti normaalia pidemmän ajan, mutta lopputulos on erittäin maukasta ja mureaa hieman sitkeämmistäkin ruhon osista. Liha ei myöskään kuivu grillauksen aikana, vaan kypsyy erittäin meheväksi.

Savustaa voi lempeästi niin lihaa, kasviksia kuin kalaakin. Myös esimerkiksi leipäjuuston lämmittäminen hellässä savukylvyssä antaa aivan erinomaisen lopputuloksen. Tällä kertaa otin ensimmäiset savut uudesta Range Rebelistä kokonaisen metsäkauriin satulan kanssa.

Ennen aloittamista kaivetaan esiin lähes välttämättömät tarvikkeet: grillirukkaset, langaton paistolämpömittari ja savulastuja.

Liha renssataan puhtaaksi kalvoista, valellaan oliiviöljyllä, hierotaan mausteet, eli suola – tällä kertaa suppilovahverosuola – ja pippuri. Parsat misataan eli kuoritaan ja pätkästään. Savulastut, tällä kertaa hikkorilastut, laitetaan veteen vähintään puoleksi tunniksi kastumaan.


riistasalami_kotiteko...

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen