20190216_191641.jpg

AMERIKKALAISTUTKIMUKSESTA  selviää, että kasvissyöjien todennäköisyys itsetuhoisuuteen on moninkertainen lihansyöjiin verrattuna. 

Tulokset käyvät ilmi tieteellisestä julkaisusta, joka nimi on vapaasti käännettynä ”Liha ja mielenterveys: systemaattinen katsaus lihasta pidättäytymiseen ja masennukseen, ahdistukseen ja muihin [mielenterveyteen] liittyviin ilmiöihin”.

TIEDOT kerättiin useista verkkotietokannoista (PubMed, PsycINFO, CINAHL Plus, Medline ja Cochrane Library) ja niistä tutkittiin lihan kuluttajien ja lihasta pidättäytyneiden psykologista terveyttä.

Tuloksista kerrottiin englanninkielisessä tiedeartikkelissa ”Meat and Mental Health: A systematic review of meat abstention and depression, anxiety and related phenomena”.

Tietokantojen kahdeksantoista tutkimusta sisälsivät tiedot lähes 160 000 osallistujasta, joista runsaat puolet oli naisia. Osallistujista noin 150 000 oli lihan kuluttajia ja vajaat 10 000 lihansyönnistä pidättäytyvää useilta maantieteellisiltä alueilta. Tutkittujen ikähaitari oli 11–96 vuotta.

Tutkimuksessa havaittiin, että joka kolmas kasvissyöjistä kärsi masennuksesta tai ahdistuksesta elämänsä aikana. Lihansyöjiin verrattuna kasvissyöjät käyttivät kaksi kertaa todennäköisemmin mielen sairauksien hoitoon tarkoitettuja reseptilääkkeitä.

Kasvissyöjät olivat 2-3 kertaa todennäköisemmin itsetuhoisia kuin sekasyöjät. Yksi tutkimuksen havainnoista oli, että minkä tahansa ruokaryhmän, etenkin lihan ja siipikarjan, poissulkeminen liittyi psykologisten häiriöiden lisääntymiseen.

LISÄÄ JUTTUA

RULLAAMALLA

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA SIVULLA

AMERIKKALAISTUTKIMUKSESTA  selviää, että kasvissyöjien todennäköisyys itsetuhoisuuteen on moninkertainen lihansyöjiin verrattuna. 

Tulokset käyvät ilmi tieteellisestä julkaisusta, joka nimi on vapaasti käännettynä ”Liha ja mielenterveys: systemaattinen katsaus lihasta pidättäytymiseen ja masennukseen, ahdistukseen ja muihin [mielenterveyteen] liittyviin ilmiöihin”.

TIEDOT kerättiin useista verkkotietokannoista (PubMed, PsycINFO, CINAHL Plus, Medline ja Cochrane Library) ja niistä tutkittiin lihan kuluttajien ja lihasta pidättäytyneiden psykologista terveyttä.

Tuloksista kerrottiin englanninkielisessä tiedeartikkelissa ”Meat and Mental Health: A systematic review of meat abstention and depression, anxiety and related phenomena”.

Tietokantojen kahdeksantoista tutkimusta sisälsivät tiedot lähes 160 000 osallistujasta, joista runsaat puolet oli naisia. Osallistujista noin 150 000 oli lihan kuluttajia ja vajaat 10 000 lihansyönnistä pidättäytyvää useilta maantieteellisiltä alueilta. Tutkittujen ikähaitari oli 11–96 vuotta.

Tutkimuksessa havaittiin, että joka kolmas kasvissyöjistä kärsi masennuksesta tai ahdistuksesta elämänsä aikana. Lihansyöjiin verrattuna kasvissyöjät käyttivät kaksi kertaa todennäköisemmin mielen sairauksien hoitoon tarkoitettuja reseptilääkkeitä.

Kasvissyöjät olivat 2-3 kertaa todennäköisemmin itsetuhoisia kuin sekasyöjät. Yksi tutkimuksen havainnoista oli, että minkä tahansa ruokaryhmän, etenkin lihan ja siipikarjan, poissulkeminen liittyi psykologisten häiriöiden lisääntymiseen.


20190216_191641.jpg

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen