JOS olet, etäviisaan tietojen vastaisesti, saanut sen lohen veneen viereen, niin varmasti koukkaat sen väärin veneeseen. Etäviisas sen tietää, ettei ainakaan keskeltä kalaa saa koukata. Menee lihaa pilalle. Aivan tottahan se on.

Nostokoukku jättää siihen 15-kiloiseen loheen sormenpaksuisen reiän. Saattaahan siitä toinperrää mennä 20 grammaa kallista lohenlihaa haaskioon.

Eikä se lohenkalastus vielä siihen koukkaukseen lopu. Siinä pitää vielä kala käsitellä. Ja etäviisas pääsee jälleen loistamaan.

VERESTYS - milloin se tehdään? Ja kuinka se tehdään?

Etäviisaan mukaan ainakin itse teen sen aina väärin, kun kopsautan papilla kalaa päähän, tuikkaan puukon kiduskansien läpi ja se on siinä. Toiset katkovat kurkut perusteellisemmin, osa tunkee puukon kalan niskaan ja sillä hyvä.

Pitääpä somessa vielä käydä kysymässä etäviisailta, miten verestäminen oikeasti tehdään. Se on helppoa: menee vain facebookkiin ja nakkaa mielipiteen jollekin kalastussivulle. Se onkin kuin syömään kutsuisi ja etäviisaat heräävät.

MENNÄÄN tämä lohijupakka nyt loppuun. Eli lohifileet joudutaan säilömään ja vuosikaudet olen tehnyt sen pyörittämällä fileet ensin vahvaan folioon ja sitten vakumoinut paketit. Mutta ”ei ei missään nimessä”, huutavat etäviisaat siihen.

Vakumoitu lohi ei kuulemma säily kuin 1-2 kuukautta pakastimessa. Ja auta armias jos olet kesäistä lohta ottanut vasta jouluna pöytään – eihän sitä etäviisaan mukaan syö Erkkikään. Se on potaskaa, se on pilalla. Vaikka etäviisaalle näyttää useiden tutkimusten tuloksia, joiden mukaan tiiviisti vakumoitu lohi säilyy sellaiset puoli vuotta pakastimessa, ei se auta.

Se on pellehommaa semmoinen kirjaviisaus. Pitää olla kokemusperäistä tietoa - ja vaikka sitä on tuotu esille, ei sekään kelpaa. Ei tietenkään, kun se on vastoin etäviisaan teesiä.

LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA


Vakumoitu lohi ei kuulemma säily kuin 1-2 kuukautta pakastimessa." 


"

JOS olet, etäviisaan tietojen vastaisesti, saanut sen lohen veneen viereen, niin varmasti koukkaat sen väärin veneeseen. Etäviisas sen tietää, ettei ainakaan keskeltä kalaa saa koukata. Menee lihaa pilalle. Aivan tottahan se on.

Nostokoukku jättää siihen 15-kiloiseen loheen sormenpaksuisen reiän. Saattaahan siitä toinperrää mennä 20 grammaa kallista lohenlihaa haaskioon.

Eikä se lohenkalastus vielä siihen koukkaukseen lopu. Siinä pitää vielä kala käsitellä. Ja etäviisas pääsee jälleen loistamaan.

VERESTYS - milloin se tehdään? Ja kuinka se tehdään?

Etäviisaan mukaan ainakin itse teen sen aina väärin, kun kopsautan papilla kalaa päähän, tuikkaan puukon kiduskansien läpi ja se on siinä. Toiset katkovat kurkut perusteellisemmin, osa tunkee puukon kalan niskaan ja sillä hyvä.

Pitääpä somessa vielä käydä kysymässä etäviisailta, miten verestäminen oikeasti tehdään. Se on helppoa: menee vain facebookkiin ja nakkaa mielipiteen jollekin kalastussivulle. Se onkin kuin syömään kutsuisi ja etäviisaat heräävät.

MENNÄÄN tämä lohijupakka nyt loppuun. Eli lohifileet joudutaan säilömään ja vuosikaudet olen tehnyt sen pyörittämällä fileet ensin vahvaan folioon ja sitten vakumoinut paketit. Mutta ”ei ei missään nimessä”, huutavat etäviisaat siihen.

Vakumoitu lohi ei kuulemma säily kuin 1-2 kuukautta pakastimessa. Ja auta armias jos olet kesäistä lohta ottanut vasta jouluna pöytään – eihän sitä etäviisaan mukaan syö Erkkikään. Se on potaskaa, se on pilalla. Vaikka etäviisaalle näyttää useiden tutkimusten tuloksia, joiden mukaan tiiviisti vakumoitu lohi säilyy sellaiset puoli vuotta pakastimessa, ei se auta.

Se on pellehommaa semmoinen kirjaviisaus. Pitää olla kokemusperäistä tietoa - ja vaikka sitä on tuotu esille, ei sekään kelpaa. Ei tietenkään, kun se on vastoin etäviisaan teesiä.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA AUKEAMALLA

Lisätietoja

Jahdissa&Kalassa on ilmainen, korkealuokkainen outdoor-media netissä. Lukeminen on helppoa ja täysin vapaata - ei rekisteröitymistä tai sitoutumista!

Ota meihin yhteyttä

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen toimitus@jahdissa.fi tai lähettää yksityisviestin Facebookissa @jahdissakalassa. Toimituksellisissa asioissa voit soittaa Jussi Lähdesmäelle 040 8291603. Kaupallisissa asioissa sinua palvelee Jari Nivala 050 3854369.
Please enter your name
Please enter a correct e-mail address
Please enter a comment
Thank you! Your message has been sent.
Something went wrong while submitting the form. Try again.

Jaa kaverille

Forward this page by e-mail or share it directly on social media.

Hae tästä julkaisusta

Lisää hakusanoja sivun löytämiseksi tästä julkaisusta.
Minimal length to search is 3 characters

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen