Mustikkapiirakka

Näitä tarvitset pohjaan
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus raastettua limetin kuorta

Näitä tarvitse täytteeseen
300 g mustikoita
1 prk (200 g) kermaviiliä
2/3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Tee näin
Vaahdota sokeri ja huoneenlämmössä pehmennyt voi. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista. Sekoita leivinjauhe, kardemumma ja limetin kuorta vehnäjauhoihin. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.

Painele taikina voideltuun ja leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista piirakkapohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kun piirakkapohja on uunissa, sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.

Esipaistamisen jälkeen ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden joukkoon. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Me tarjoilimme mustikkapiirakka jälkiruokana vaniljajäätelö kanssa.

LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA

Mustikkapiirakka

Näitä tarvitset pohjaan
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus raastettua limetin kuorta

Näitä tarvitse täytteeseen
300 g mustikoita
1 prk (200 g) kermaviiliä
2/3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Tee näin
Vaahdota sokeri ja huoneenlämmössä pehmennyt voi. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista. Sekoita leivinjauhe, kardemumma ja limetin kuorta vehnäjauhoihin. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.

Painele taikina voideltuun ja leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista piirakkapohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kun piirakkapohja on uunissa, sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.

Esipaistamisen jälkeen ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden joukkoon. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Me tarjoilimme mustikkapiirakka jälkiruokana vaniljajäätelö kanssa.

Lisätietoja

Jahdissa&Kalassa on ilmainen, korkealuokkainen outdoor-media netissä. Lukeminen on helppoa ja täysin vapaata - ei rekisteröitymistä tai sitoutumista!

Ota meihin yhteyttä

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen toimitus@jahdissa.fi tai lähettää yksityisviestin Facebookissa @jahdissakalassa. Toimituksellisissa asioissa voit soittaa Jussi Lähdesmäelle 040 8291603. Kaupallisissa asioissa sinua palvelee Jari Nivala 050 3854369.
Please enter your name
Please enter a correct e-mail address
Please enter a comment
Thank you! Your message has been sent.
Something went wrong while submitting the form. Try again.

Jaa kaverille

Forward this page by e-mail or share it directly on social media.

Hae tästä julkaisusta

Lisää hakusanoja sivun löytämiseksi tästä julkaisusta.
Minimal length to search is 3 characters

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen