SYDÄNTALVELLA opimme, että Crescent  Moonit ovat tukevat ja kantavat syvässäkin hangessa, kunhan siihen on ensin poljettu jälki.

Crescent  Moonien pohjan pieni pinta-ala ei tietenkään pysty uhmaamaan fysiikan lakeja: koskemattomassa, pehmeässä lumessakin ne toki kantavat ja tukevat selvästi pelkkiä kenkiä paremmin, mutta eivät ole isojen, perinteisten lumikenkien veroiset kulkupelit.

Pohjois-Suomen alkutalven vähässä lumessa Crescent  Moonit eivät kaipaa toimiakseen poljettua jälkeä. Niissä oloissa ne ovat todella näppärät ja helpot.

Ja maan eteläisemmissä osissahan syvää lunta ei yleensä ole koko talvena.

"Näiden kanssa pääsee väsymättä ja kompuroimatta etenemään metsässä, jossa on 20-30 senttiä paikoin kovaa, paikoin pehmeää lunta. Ero pelkkiin kenkiin on todella suuri", kertoo metsätöitäkin lumikengissä tehnyt koeajajamme.

KOEAJON ensimmäinen osa tehtiin tammikuussa. Jutussa pohdimme sitä, miten Crescent  Moonit mahtavat toimia keväthangilla.

Nyt senkin tiedämme, kun miehemme otti ne mukaansa Lappiin huhtikuussa.

"Ne toimivat juuri niin kuin saattoi arvatakin. Yöpakkasen kovettama hangen pinta oli kuin asfalttia Crescent Moonien alla. Ja ne pidensivät toiminta-aikaa päivän lämmetessä, sillä ne kantoivat hangella pitkään sen jälkeen, kun jalkamies alkoi vajota haarojaan myöten hankeen."

VIIME talvena miehemme käytti Crescent  Mooneja myös pilkillä. Saman hän aikoo tehdä tänäkin talvena.

”Koska Crescent  Moonit ovat kompaktit ja huomaamattomat, niitä tarvitse pilkkireissulla ottaa jalasta lainkaan. Se on erityisen kätevää, kun jäällä liikutaan aktiivisesti ja kairataan paljon reikiä. Ja kenkien huokoinen materiaali eristää jäästä hohkaavaa kylmää."

Lopputulemamme vahvistui. Crescent  Moonit soveltuvat erinomaisesti useimpiin talviolosuhteisiin. Oikeastaan vain syvään, pehmeään lumeen valitsemme pohjapinta-alaltaan isommat lumikengät.

Crescent  Moon EVA All-Foam -lumikengät maksavat 225 euroa.

Lisätietoa

LISÄÄ JUTTUA

RULLAAMALLA

CRESCENT MOON  EVA ALL-FOAM

SYDÄNTALVELLA opimme, että Cresent Moonit ovat tukevat ja kantavat syvässäkin hangessa, kunhan siihen on ensin poljettu jälki.

Cresent Moonien pohjan pieni pinta-ala ei tietenkään pysty uhmaamaan fysiikan lakeja: koskemattomassa, pehmeässä lumessakin ne toki kantavat ja tukevat selvästi pelkkiä kenkiä paremmin, mutta eivät ole isojen, perinteisten lumikenkien veroiset kulkupelit.

Pohjois-Suomen alkutalven vähässä lumessa Cresent moonit eivät kaipaa toimiakseen poljettua jälkeä. Niissä oloissa ne ovat todella näppärät ja helpot.

Ja maan eteläisemmissä osissahan syvää lunta ei yleensä ole koko talvena.

"Näiden kanssa pääsee väsymättä ja kompuroimatta etenemään metsässä, jossa on 20-30 senttiä paikoin kovaa, paikoin pehmeää lunta. Ero pelkkiin kenkiin on todella suuri", kertoo metsätöitäkin lumikengissä tehnyt koeajajamme.

KOEAJON ensimmäinen osa tehtiin tammikuussa. Jutussa pohdimme sitä, miten Ceresent Moonit mahtavat toimia keväthangilla.

Nyt senkin tiedämme, kun miehemme otti ne mukaansa Lappiin huhtikuussa.

"Ne toimivat juuri niin kuin saattoi arvatakin. Yöpakkasen kovettama hangen pinta oli kuin asfalttia Cresent Moonien alla. Ja ne pidensivät toiminta-aikaa päivän lämmetessä, sillä ne kantoivat hangella pitkään sen jälkeen, kun jalkamies alkoi vajota haarojaan myöten hankeen."

VIIME talvena miehemme käytti Cresent Mooneja myös pilkillä. Saman hän aikoo tehdä tänäkin talvena.

”Koska Cresent Moonit ovat kompaktit ja huomaamattomat, niitä tarvitse pilkkireissulla ottaa jalasta lainkaan. Se on erityisen kätevää, kun jäällä liikutaan aktiivisesti ja kairataan paljon reikiä. Ja kenkien huokoinen materiaali eristää jäästä hohkaavaa kylmää."

Lopputulemamme vahvistui. Cresent Moonit soveltuvat erinomaisesti useimpiin talviolosuhteisiin. Oikeastaan vain syvään, pehmeään lumeen valitsemme pohjapinta-alaltaan isommat lumikengät.

Cresent Moon EVA All-Foam -lumikengät maksavat 225 euroa.

Lisätietoa

Lisätietoja

Jahdissa&Kalassa on ilmainen, korkealuokkainen outdoor-media netissä. Lukeminen on helppoa ja täysin vapaata - ei rekisteröitymistä tai sitoutumista!

Ota meihin yhteyttä

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen toimitus@jahdissa.fi tai lähettää yksityisviestin Facebookissa @jahdissakalassa. Toimituksellisissa asioissa voit soittaa Jussi Lähdesmäelle 040 8291603. Kaupallisissa asioissa sinua palvelee Jari Nivala 050 3854369.
Please enter your name
Please enter a correct e-mail address
Please enter a comment
Thank you! Your message has been sent.
Something went wrong while submitting the form. Try again.

Jaa kaverille

Forward this page by e-mail or share it directly on social media.

Hae tästä julkaisusta

Lisää hakusanoja sivun löytämiseksi tästä julkaisusta.
Minimal length to search is 3 characters

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen