SYDÄNTALVELLA opimme, että Crescent  Moonit ovat tukevat ja kantavat syvässäkin hangessa, kunhan siihen on ensin poljettu jälki.

Crescent  Moonien pohjan pieni pinta-ala ei tietenkään pysty uhmaamaan fysiikan lakeja: koskemattomassa, pehmeässä lumessakin ne toki kantavat ja tukevat selvästi pelkkiä kenkiä paremmin, mutta eivät ole isojen, perinteisten lumikenkien veroiset kulkupelit.

Pohjois-Suomen alkutalven vähässä lumessa Crescent  Moonit eivät kaipaa toimiakseen poljettua jälkeä. Niissä oloissa ne ovat todella näppärät ja helpot.

Ja maan eteläisemmissä osissahan syvää lunta ei yleensä ole koko talvena.

"Näiden kanssa pääsee väsymättä ja kompuroimatta etenemään metsässä, jossa on 20-30 senttiä paikoin kovaa, paikoin pehmeää lunta. Ero pelkkiin kenkiin on todella suuri", kertoo metsätöitäkin lumikengissä tehnyt koeajajamme.

KOEAJON ensimmäinen osa tehtiin tammikuussa. Jutussa pohdimme sitä, miten Crescent  Moonit mahtavat toimia keväthangilla.

Nyt senkin tiedämme, kun miehemme otti ne mukaansa Lappiin huhtikuussa.

"Ne toimivat juuri niin kuin saattoi arvatakin. Yöpakkasen kovettama hangen pinta oli kuin asfalttia Crescent Moonien alla. Ja ne pidensivät toiminta-aikaa päivän lämmetessä, sillä ne kantoivat hangella pitkään sen jälkeen, kun jalkamies alkoi vajota haarojaan myöten hankeen."

VIIME talvena miehemme käytti Crescent  Mooneja myös pilkillä. Saman hän aikoo tehdä tänäkin talvena.

”Koska Crescent  Moonit ovat kompaktit ja huomaamattomat, niitä tarvitse pilkkireissulla ottaa jalasta lainkaan. Se on erityisen kätevää, kun jäällä liikutaan aktiivisesti ja kairataan paljon reikiä. Ja kenkien huokoinen materiaali eristää jäästä hohkaavaa kylmää."

Lopputulemamme vahvistui. Crescent  Moonit soveltuvat erinomaisesti useimpiin talviolosuhteisiin. Oikeastaan vain syvään, pehmeään lumeen valitsemme pohjapinta-alaltaan isommat lumikengät.

Crescent  Moon EVA All-Foam -lumikengät maksavat 225 euroa.

Lisätietoa

LISÄÄ JUTTUA

RULLAAMALLA

CRESCENT MOON  EVA ALL-FOAM

SYDÄNTALVELLA opimme, että Cresent Moonit ovat tukevat ja kantavat syvässäkin hangessa, kunhan siihen on ensin poljettu jälki.

Cresent Moonien pohjan pieni pinta-ala ei tietenkään pysty uhmaamaan fysiikan lakeja: koskemattomassa, pehmeässä lumessakin ne toki kantavat ja tukevat selvästi pelkkiä kenkiä paremmin, mutta eivät ole isojen, perinteisten lumikenkien veroiset kulkupelit.

Pohjois-Suomen alkutalven vähässä lumessa Cresent moonit eivät kaipaa toimiakseen poljettua jälkeä. Niissä oloissa ne ovat todella näppärät ja helpot.

Ja maan eteläisemmissä osissahan syvää lunta ei yleensä ole koko talvena.

"Näiden kanssa pääsee väsymättä ja kompuroimatta etenemään metsässä, jossa on 20-30 senttiä paikoin kovaa, paikoin pehmeää lunta. Ero pelkkiin kenkiin on todella suuri", kertoo metsätöitäkin lumikengissä tehnyt koeajajamme.

KOEAJON ensimmäinen osa tehtiin tammikuussa. Jutussa pohdimme sitä, miten Ceresent Moonit mahtavat toimia keväthangilla.

Nyt senkin tiedämme, kun miehemme otti ne mukaansa Lappiin huhtikuussa.

"Ne toimivat juuri niin kuin saattoi arvatakin. Yöpakkasen kovettama hangen pinta oli kuin asfalttia Cresent Moonien alla. Ja ne pidensivät toiminta-aikaa päivän lämmetessä, sillä ne kantoivat hangella pitkään sen jälkeen, kun jalkamies alkoi vajota haarojaan myöten hankeen."

VIIME talvena miehemme käytti Cresent Mooneja myös pilkillä. Saman hän aikoo tehdä tänäkin talvena.

”Koska Cresent Moonit ovat kompaktit ja huomaamattomat, niitä tarvitse pilkkireissulla ottaa jalasta lainkaan. Se on erityisen kätevää, kun jäällä liikutaan aktiivisesti ja kairataan paljon reikiä. Ja kenkien huokoinen materiaali eristää jäästä hohkaavaa kylmää."

Lopputulemamme vahvistui. Cresent Moonit soveltuvat erinomaisesti useimpiin talviolosuhteisiin. Oikeastaan vain syvään, pehmeään lumeen valitsemme pohjapinta-alaltaan isommat lumikengät.

Cresent Moon EVA All-Foam -lumikengät maksavat 225 euroa.

Lisätietoa

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen