Järvikalastus

Järviperhokalastukseen sopivat käytännössä samat välineet kuin lampikalastukseen. Veneestä kalastaessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamaan yksityiskohtaan. 

Tärkeintä on tietysti muistaa käyttää pelastusliivejä. Kilpaperhokalastajien keskuudessa paukkuliivit ovat erityisen suosittuja, sillä ne ovat lähes huomaamattomat eivätkä haittaa liikkuvuutta perhoa heittäessä.

Onnistuneet uitot veneestä käsin edellyttävät usein sitä, että vene ei liiku tuulessa liian nopeasti eikä sotke tuntumaa perhoihin. Tämän vuoksi suosittelen käyttämään 1-2 liitoankkuria, jotka on kiinnitetty veneen reunaan yleispuristimilla. Puristimien avulla ankkurin paikan vaihtaminen ja siten veneen ohjaaminen tuulen mukaan on nopeaa.

Suomalaisissa veneissä on tyypillisesti hyvin rajallisesti liikkumatilaa, joten kalastuspäivän venyessä pitkäksi on syytä panostaa ergonomiaan. Parhaimman kalastuasennon takaa säädettävä venepenkki, joka mahdollistaa samalla rintamasuunnan pitämisen poikittain veneen kulkusuunnan mukaisesti liitoankkurien varassa. 

Alkeellisemman venepenkin voi rakennella itse helposti esimerkiksi laudasta ja istuinpehmusteesta, mutta markkinoilta löytyy myös kevyitä ja kokoon taittuvia selkänojallisia malleja.

Suomalaisissa veneissä on tyypillisesti hyvin rajallisesti liikkumatilaa."

"

LISÄÄ JUTTUA

RULLAAMALLA

Järvikalastus

Järviperhokalastukseen sopivat käytännössä samat välineet kuin lampikalastukseen. Veneestä kalastaessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamaan yksityiskohtaan. Tärkeintä on tietysti muistaa käyttää pelastusliivejä. Kilpaperhokalastajien keskuudessa paukkuliivit ovat erityisen suosittuja, sillä ne ovat lähes huomaamattomat eivätkä haittaa liikkuvuutta perhoa heittäessä.

Onnistuneet uitot veneestä käsin edellyttävät usein sitä, että vene ei liiku tuulessa liian nopeasti ja sotke tuntumaa perhoihin. Tämän vuoksi suosittelen käyttämään 1-2 liitoankkuria, jotka on kiinnitetty veneen reunaan yleispuristimilla. Puristimien avulla ankkurin paikan vaihtaminen ja siten veneen ohjaaminen tuulen mukaan on nopeaa.

Suomalaisissa veneissä on tyypillisesti hyvin rajallisesti liikkumatilaa, joten kalastuspäivän venyessä pitkäksi on syytä panostaa ergonomiaan. Parhaimman kalastuasennon takaa säädettävä venepenkki, joka mahdollistaa samalla rintamasuunnan pitämisen poikittain veneen kulkusuunnan mukaisesti liitoankkurien varassa. Alkeellisemman venepenkin voi rakennella itse helposti esimerkiksi laudasta ja istuinpehmusteesta, mutta markkinoilta löytyy myös kevyitä ja kokoon taittuvia selkänojallisia malleja.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA AUKEAMALLA

Lisätietoja

Jahdissa&Kalassa on ilmainen, korkealuokkainen outdoor-media netissä. Lukeminen on helppoa ja täysin vapaata - ei rekisteröitymistä tai sitoutumista!

Ota meihin yhteyttä

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen toimitus@jahdissa.fi tai lähettää yksityisviestin Facebookissa @jahdissakalassa. Toimituksellisissa asioissa voit soittaa Jussi Lähdesmäelle 040 8291603. Kaupallisissa asioissa sinua palvelee Jari Nivala 050 3854369.
Please enter your name
Please enter a correct e-mail address
Please enter a comment
Thank you! Your message has been sent.
Something went wrong while submitting the form. Try again.

Jaa kaverille

Forward this page by e-mail or share it directly on social media.

Hae tästä julkaisusta

Lisää hakusanoja sivun löytämiseksi tästä julkaisusta.
Minimal length to search is 3 characters

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen