Järvikalastus

Järviperhokalastukseen sopivat käytännössä samat välineet kuin lampikalastukseen. Veneestä kalastaessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamaan yksityiskohtaan. 

Tärkeintä on tietysti muistaa käyttää pelastusliivejä. Kilpaperhokalastajien keskuudessa paukkuliivit ovat erityisen suosittuja, sillä ne ovat lähes huomaamattomat eivätkä haittaa liikkuvuutta perhoa heittäessä.

Onnistuneet uitot veneestä käsin edellyttävät usein sitä, että vene ei liiku tuulessa liian nopeasti eikä sotke tuntumaa perhoihin. Tämän vuoksi suosittelen käyttämään 1-2 liitoankkuria, jotka on kiinnitetty veneen reunaan yleispuristimilla. Puristimien avulla ankkurin paikan vaihtaminen ja siten veneen ohjaaminen tuulen mukaan on nopeaa.

Suomalaisissa veneissä on tyypillisesti hyvin rajallisesti liikkumatilaa, joten kalastuspäivän venyessä pitkäksi on syytä panostaa ergonomiaan. Parhaimman kalastuasennon takaa säädettävä venepenkki, joka mahdollistaa samalla rintamasuunnan pitämisen poikittain veneen kulkusuunnan mukaisesti liitoankkurien varassa. 

Alkeellisemman venepenkin voi rakennella itse helposti esimerkiksi laudasta ja istuinpehmusteesta, mutta markkinoilta löytyy myös kevyitä ja kokoon taittuvia selkänojallisia malleja.

Suomalaisissa veneissä on tyypillisesti hyvin rajallisesti liikkumatilaa."

"

LISÄÄ JUTTUA

RULLAAMALLA

Järvikalastus

Järviperhokalastukseen sopivat käytännössä samat välineet kuin lampikalastukseen. Veneestä kalastaessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamaan yksityiskohtaan. Tärkeintä on tietysti muistaa käyttää pelastusliivejä. Kilpaperhokalastajien keskuudessa paukkuliivit ovat erityisen suosittuja, sillä ne ovat lähes huomaamattomat eivätkä haittaa liikkuvuutta perhoa heittäessä.

Onnistuneet uitot veneestä käsin edellyttävät usein sitä, että vene ei liiku tuulessa liian nopeasti ja sotke tuntumaa perhoihin. Tämän vuoksi suosittelen käyttämään 1-2 liitoankkuria, jotka on kiinnitetty veneen reunaan yleispuristimilla. Puristimien avulla ankkurin paikan vaihtaminen ja siten veneen ohjaaminen tuulen mukaan on nopeaa.

Suomalaisissa veneissä on tyypillisesti hyvin rajallisesti liikkumatilaa, joten kalastuspäivän venyessä pitkäksi on syytä panostaa ergonomiaan. Parhaimman kalastuasennon takaa säädettävä venepenkki, joka mahdollistaa samalla rintamasuunnan pitämisen poikittain veneen kulkusuunnan mukaisesti liitoankkurien varassa. Alkeellisemman venepenkin voi rakennella itse helposti esimerkiksi laudasta ja istuinpehmusteesta, mutta markkinoilta löytyy myös kevyitä ja kokoon taittuvia selkänojallisia malleja.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA AUKEAMALLA

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen