Näitä tarvitset
1 rkl valkoviinietikkaa
3 salottisipulia
1 dl valkoviiniä
1 dl kermaa
50g voita
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus sokeria
Tee näin
Kuumenna kattilassa valkoviini etikka ja viini. Kuori ja pieni sipuli. Lisää sipuli kattilaan.
Kiehuta aineksia noin 10 minuuttia. Siivilöi sipulit pois kastikkeesta.
Keitä kastiketta kasaan niin kauan, että jäljellä on pari ruokalusikallista.
Lisää kerma ja keitä kastiketta jälleen kasaan noin 10 minuuttia niin, että siitä on puolet jäljellä.
Pienennä lämpöä ja lisää voi pieninä nokareina samalla sekoittaen.
Tarkista maku ja tarvittaessa säädä mausteita.
Laita lautaselle parmesaani-perunamuusia ja sen päälle paistettua siikaa pala tai kaksi. Valuta siian päälle vielä valkoviinikastiketta. Annoksen voi koristella vielä tuoreella tillillä.
Tarjoile kala kylmän valkoviinin kera. Alkon viiniasiantuntija suositteli meille viiniksi tälle aterialle toscanalaista Villa Antinoria (2017).
valkoviinikastike
LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA
Näitä tarvitset
1 rkl valkoviinietikkaa
3 salottisipulia
1 dl valkoviiniä
1 dl kermaa
50g voita
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus sokeria
Tee näin
Kuumenna kattilassa valkoviini etikka ja viini. Kuori ja pieni sipuli. Lisää sipuli kattilaan.
Kiehuta aineksia noin 10 minuuttia. Siivilöi sipulit pois kastikkeesta.
Keitä kastiketta kasaan niin kauan, että jäljellä on pari ruokalusikallista.
Lisää kerma ja keitä kastiketta jälleen kasaan noin 10 minuuttia niin, että siitä on puolet jäljellä.
Pienennä lämpöä ja lisää voi pieninä nokareina samalla sekoittaen.
Tarkista maku ja tarvittaessa säädä mausteita.
Laita lautaselle parmesaani-perunamuusia ja sen päälle paistettua siikaa pala tai kaksi. Valuta siian päälle vielä valkoviinikastiketta. Annoksen voi koristella vielä tuoreella tillillä.
Tarjoile kala kylmän valkoviinin kera. Alkon viiniasiantuntija suositteli meille viiniksi tälle aterialle toscanalaista Villa Antinoria (2017).
valkoviinikastike