Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.

Näitä tarvitset
noin kilo perunoita
kaksi palsternakkaa
25 g voisulaa
1 kananmuna
noin 2 dl kuumaa maitoa
ripaus valkopippuria myllystä
2 tl suolaa 

 Tee näin
Kuori juurekset ja pilko ne kattilaan. Lisää vettä niin, että palsternakan ja perunan palaset peittyvät. Kiehuta noin 20 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä. Kuumenna sillä aikaa maito ja sulata voi. Kun  perunat ja palsternakat ovat kypsiä, kaada vesi pois. Survo juurekset  hienoksi ja kaada sekaan voisula. Lisää joukkoon raaka kananmuna  voimakkaasti vatkaten, ettei muna  ehdi hyytyä. Vatkaa joukkoon myös kuuma maitoa tarpeen mukaan. Mausta suolalla ja  varovasti valkopippurilla. 

Palsternakka-
perunamuusi

Näitä tarvitset
noin kilo perunoita
kaksi palsternakkaa
25 g voisulaa
1 kananmuna
noin 2 dl kuumaa maitoa
ripaus valkopippuria myllystä
2 tl suolaa 

 Tee näin
Kuori juurekset ja pilko ne kattilaan. Lisää vettä niin, että palsternakan ja perunan palaset peittyvät. Kiehuta noin 20 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä. Kuumenna sillä aikaa maito ja sulata voi. Kun  perunat ja palsternakat ovat kypsiä, kaada vesi pois. Survo juurekset  hienoksi ja kaada sekaan voisula. Lisää joukkoon raaka kananmuna  voimakkaasti vatkaten, ettei muna  ehdi hyytyä. Vatkaa joukkoon myös kuuma maitoa tarpeen mukaan. Mausta suolalla ja  varovasti valkopippurilla. 

Palsternakka-
perunamuusi