Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.

ISOMMASSA keittimessä on neljä osaa, jotka kasataan päällekkäin. Osat loksahtelevat tarkasti paikoilleen ja kokoaminen on äärimmäisen helppoa ja nopeaa.

Ylin osa on kattilan tai pannun teline, jota ei tarvita, jos tarkoitus on vaikkapa paistaa makkaraa. Täydessä mitassaan Expedition II on noin 24 senttiä korkea, makkaranpaistokunnossa noin 18,5 senttiä.  Nova Expedition II on jo sen verran tehokas laite, että sitä voinee käyttää vaikka kesäkeittiössä muurikan lämmittämiseen.

Pienemmässä Expeditionissa on viisi osaa – kattilan kannatin on erillinen - ja sen vastaavat mitat ovat 17 ja 23 senttiä.

MOLEMPIA  kuljetetaan näppärässä, tiheästä verkosta valmistetussa kangaspussissa, jossa osat pysyvät tallessa ja joka estää muiden tavaroiden nokeentumisen.

Novan keittimet ovat todella vakaita: osat on tarkasti mitoitettu eivätkä kootut keittimet huoju tai notku lainkaan.

Risukeittimet pitää asettaa palamattomalle, tasaiselle alustalle, jotta ne eivät kaadu tai niistä putoileva kuuma tuhka ei sytytä alla olevaa maastoa. Kivi, hiekka, alumiinilautanen ja vaikkapa mukana kannettava pala sammutuspeitettä ovat hyviä alustoja keittimelle.

LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA


Risukeittimen kokoaminen on äärimmäisen helppoa ja nopeaa."


"


Oli taas elokuun ensimmäinen viikko, odotettu ja toivottu perhokalastuskauden kohokohta. Edessä oli lohenpyyntireissu Norjan Repparfjordelvalle. Olemme käyneet joella elokuun ensimmäisellä viikolla jo 14 vuotena peräjälkeen, eikä yksikään reissu ole ollut samanlainen.

Erilaista oli luvassa nytkin, sillä tiesimme, että Pohjois-Norjassakin oli ollut pitkään todella lämmintä. Se oli oikein huono homma, emmekä siksi odottaneet suuria saaliita. Happea haukkova lohi ei liiku eikä käy pyydyksiin pitkillä helteillä missään – ei Repparillakaan.

Karu, pieni Repparfjordelva-joki virtaa melkein maailman katolla, Finnmarkissa Altan ja Hammerfestin puolessa välissä. Se saa vetensä seudun valtavilta tuntureilta, joilla oli edellisvuonna samaan aikaan paljon lunta. Tänä vuonna lunta ei näkynyt missään.

Repparfjordelva tunnetaan pienen ja keskisuuren lohen perhokalastusjokena. Yli kymmenen kilon kalat ovat varsin siellä varsin harvinaista herkkua, ja kaikkina näinä vuosina olemme saaneet vain yhden yli kympin kalan. Se tapahtui viime vuonna. 

VAIKKA olimme todella pohjoisessa, vastenmielinen, pakahduttava helle tunkeutui autoon, kun avasimme oven joen ylittävän sillan pielessä joen yläjuoksulla.

Tapanamme on ollut pistäytyä ensitöiksemme Telegraf-nimisella poolilla tervehtimässä jokea. Tallustelimme jälleen jokirantaan ja lorautimme puolihartaina virtaan symbolisen tilkan juomaa, jota elämän vedeksikin kutsutaan.

Pyysimme meille tutuksi ja tärkeäksi tulleelta joelta, että se antaisi meille saaliin, jonka sen mielestä ansaitsemme. Joskus olemme pyytäneet enemmänkin, mutta olemme oppineet läksymme. Joki antaa sen, minkä antaa ja siihen on tyytyminen.

Koskaan emme kuitenkaan ole Repparille täysin tyhjää reissua tehneet. Anteliaina kesinä olemme käyttäneet ylhäällä kolmisenkymmentä kalaa, niukimpina olemme saaneet tyytyä vain muutamaan.


ISOMMASSA keittimessä on neljä osaa, jotka kasataan päällekkäin. Osat loksahtelevat tarkasti paikoilleen ja kokoaminen on äärimmäisen helppoa ja nopeaa.

Ylin osa on kattilan tai pannun teline, jota ei tarvita, jos tarkoitus on vaikkapa paistaa makkaraa. Täydessä mitassaan Expedition II on noin 24 senttiä korkea, makkaranpaistokunnossa noin 18,5 senttiä.  Nova Expedition II on jo sen verran tehokas laite, että sitä voinee käyttää vaikka kesäkeittiössä muurikan lämmittämiseen.

Pienemmässä Expeditionissa on viisi osaa – kattilan kannatin on erillinen - ja sen vastaavat mitat ovat 17 ja 23 senttiä.

MOLEMPIA  kuljetetaan näppärässä, tiheästä verkosta valmistetussa kangaspussissa, jossa osat pysyvät tallessa ja joka estää muiden tavaroiden nokeentumisen.

Novan keittimet ovat todella vakaita: osat on tarkasti mitoitettu eivätkä kootut keittimet huoju tai notku lainkaan.

Risukeittimet pitää asettaa palamattomalle, tasaiselle alustalle, jotta ne eivät kaadu tai niistä putoileva kuuma tuhka ei sytytä alla olevaa maastoa. Kivi, hiekka, alumiinilautanen ja vaikkapa mukana kannettava pala sammutuspeitettä ovat hyviä alustoja keittimelle.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA AUKEAMALLA