Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.

SEURUEEMME henki on, että haavakoita ei saa jäädä. Vaikka lintu putoaisi puolen kilometrin päähän, sitä etsitään lujasti. Jos ampujalla ei ole koiraa, radiolla kutsutaan koiramies paikalle. Haavakoita ei luultavasti jäänytkään päivän aikana ainoatakaan.

Päivävuoron aikana koko seurue sai ”vain” alun toistakymmentä lintua.

Vaikka avauksen alusta ei tullut suursaalista, se ei miesjoukon tunnelmaa latistanut. Neljän aikaan oli vuorossa tauko ja jahtijuhla-ateria rannan tukikohtamökillä. Reipas ulkoilu oli herättänyt miehistön nälän juuri sopivasti.

ATERIAAN oli valmistauduttu huolella jo ennakkoon. Kun kaasupolttimet, kattilat ja paellapannut olivat hetken pöhisseet, isännät olivat loihtineet tarjolle upean kattauksen monenlaisia riistaherkkuja.

Pyytä, lohta… ja saimmepa nauttia majavahöystöäkin, joka oli monelle uusi makuelämys. Hyvää oli: riistaista, varsin voimakasmakuista ja rakenteeltaan nyhtölihan kaltaista. Lasilliset italialaista laatuviiniäkin meille kaadettiin palan painikkeeksi.

On hauska havaita, että hieno ateria kruunaa juhlavan avausjahdin ja mystisellä tavalla hitsaa miesjoukon yhteishenkeä.

LISÄÄ JUTTUA

RULLAAMALLA

SEURUEEMME henki on, että haavakoita ei saa jäädä. Vaikka lintu putoaisi puolen kilometrin päähän, sitä etsitään lujasti. Jos ampujalla ei ole koiraa, radiolla kutsutaan koiramies paikalle. Haavakoita ei luultavasti jäänytkään päivän aikana ainoatakaan.

Päivävuoron aikana koko seurue sai ”vain” alun toistakymmentä lintua.

Vaikka avauksen alusta ei tullut suursaalista, se ei miesjoukon tunnelmaa latistanut. Neljän aikaan oli vuorossa tauko ja jahtijuhla-ateria rannan tukikohtamökillä. Reipas ulkoilu oli herättänyt miehistön nälän juuri sopivasti.

ATERIAAN oli valmistauduttu huolella jo ennakkoon. Kun kaasupolttimet, kattilat ja paellapannut olivat hetken pöhisseet, isännät olivat loihtineet tarjolle upean kattauksen monenlaisia riistaherkkuja.

Pyytä, lohta… ja saimmepa nauttia majavahöystöäkin, joka oli monelle uusi makuelämys. Hyvää oli: riistaista, varsin voimakasmakuista ja rakenteeltaan nyhtölihan kaltaista. Lasilliset italialaista laatuviiniäkin meille kaadettiin palan painikkeeksi.

On hauska havaita, että hieno ateria kruunaa juhlavan avausjahdin ja mystisellä tavalla hitsaa miesjoukon yhteishenkeä.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA AUKEAMALLA