Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.

Samoista aineksista syntyy myös grilliannos pääruoaksi. Tarjoile silloin riista ja parsa lämpimän hollandaisekastikkeen kanssa.

Hollandaisekastike 

Näitä tarvitset
voita
salottisipuleja
valkoviiniä
valkopippuria
sitruuna
munia
vermuttia (kuivaa, vaaleaa)

Tee näin
Sulata parisataa grammaa voita, anna heran laskeutua pohjalle ja voisulan kirkastua. Lisää toiseen kattilaan kolme desiä valkoviiniä ja pari silputtua sipulia, sekä valkopippureita maun mukaan (3-7 kpl). 

Keitä kasaan, kunnes lientä on jäljellä noin desin verran. Lisää loraus sitruunan mehua (halutessasi myös vermuttia) ja siivilöi kastike. 

Sekoita joukkoon kolme keltuaista ja jatka kypsennystä erittäin miedolla lämmöllä tai mieluummin vesihauteessa, koko ajan vatkaten, kunnes kastike on kuohkeaa ja kauniin väristä. 

Lisää lopuksi kirkastettu voi pienenä norona koko ajan vatkaten.

Näin tehden koko aterian työläin vaihe on kastikkeen valmistus. Jos haluat helpottaa töitäsi, muttet tinkiä tuloksesta, niin tarjoa kastikkeen sijaan sitruunalla maustettua voita (sekoita raastettua sitruunankuorta ja -mehua ja voita, mausta tahna sokerilla).

Yksinkertaista, mutta hyvää!

Samoista aineksista syntyy myös grilliannos pääruoaksi. Tarjoile silloin riista ja parsa lämpimän hollandaisekastikkeen kanssa.

Hollandaisekastike 

Näitä tarvitset
voita
salottisipuleja
valkoviiniä
valkopippuria
sitruuna
munia
vermuttia (kuivaa, vaaleaa)

Tee näin
Sulata parisataa grammaa voita, anna heran laskeutua pohjalle ja voisulan kirkastua. Lisää toiseen kattilaan kolme desiä valkoviiniä ja pari silputtua sipulia, sekä valkopippureita maun mukaan (3-7 kpl). 

Keitä kasaan, kunnes lientä on jäljellä noin desin verran. Lisää loraus sitruunan mehua (halutessasi myös vermuttia) ja siivilöi kastike. 

Sekoita joukkoon kolme keltuaista ja jatka kypsennystä erittäin miedolla lämmöllä tai mieluummin vesihauteessa, koko ajan vatkaten, kunnes kastike on kuohkeaa ja kauniin väristä. 

Lisää lopuksi kirkastettu voi pienenä norona koko ajan vatkaten.

Näin tehden koko aterian työläin vaihe on kastikkeen valmistus. Jos haluat helpottaa töitäsi, muttet tinkiä tuloksesta, niin tarjoa kastikkeen sijaan sitruunalla maustettua voita (sekoita raastettua sitruunankuorta ja –mehua ja voita, mausta tahna sokerilla).

Yksinkertaista, mutta hyvää!