Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.

Mustikkapiirakka

Näitä tarvitset pohjaan
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus raastettua limetin kuorta

Näitä tarvitse täytteeseen
300 g mustikoita
1 prk (200 g) kermaviiliä
2/3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Tee näin
Vaahdota sokeri ja huoneenlämmössä pehmennyt voi. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista. Sekoita leivinjauhe, kardemumma ja limetin kuorta vehnäjauhoihin. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.

Painele taikina voideltuun ja leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista piirakkapohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kun piirakkapohja on uunissa, sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.

Esipaistamisen jälkeen ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden joukkoon. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Me tarjoilimme mustikkapiirakka jälkiruokana vaniljajäätelö kanssa.

LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA

Mustikkapiirakka

Näitä tarvitset pohjaan
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus raastettua limetin kuorta

Näitä tarvitse täytteeseen
300 g mustikoita
1 prk (200 g) kermaviiliä
2/3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Tee näin
Vaahdota sokeri ja huoneenlämmössä pehmennyt voi. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista. Sekoita leivinjauhe, kardemumma ja limetin kuorta vehnäjauhoihin. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.

Painele taikina voideltuun ja leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista piirakkapohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kun piirakkapohja on uunissa, sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.

Esipaistamisen jälkeen ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden joukkoon. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Me tarjoilimme mustikkapiirakka jälkiruokana vaniljajäätelö kanssa.