Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.

Hirvikäristys

Näitä tarvitset
1,5 kg hirven käristelihaa
1 pkt Amerikan pekonia
5-6 valkosipulinkynttä
voita paistamiseen
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
6 rkl mustaherukkahilloa
2 tölkkiä olutta
nippu tuoretta persiljaa

Tee näin
Silppua pekoni ja valkosipulinkynnet pieniksi. Paista pekonia pannulla ja lisää joukkoon valkosipuli. Paista vielä hetken aikaa ja siirrä paistos pataan.

Käristä lihaa pienissä erissä ja lisää pannulle tarvittaessa nokare voita. Lisää suola ja mustapippuria myllystä maun mukaan. Siirrä käristetty liha pataan.

Kun käristelihat on paistettu ja padassa, lisää joukkoon nesteeksi olutta sen verran, että lihat peittyvät. Lisää pataan myös mustaherukkahilloa tuomaan makua.

Mitä pitempään käristelihaa malttaa valmistaa olutliemessä, sitä suussa sulavammaksi liha kypsyy. Koska nestettä haihtuu pitkän valmistuksen aikana, voit joutua lisäämään olutta pataan valmistamisen aikana.

LISÄÄ JUTTUA  RULLAMALLA

Hirvikäristys

Näitä tarvitset
1,5 kg hirven käristelihaa
1 pkt Amerikan pekonia
5-6 valkosipulinkynttä
voita paistamiseen
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
6 rkl mustaherukkahilloa
2 tölkkiä olutta
nippu tuoretta persiljaa

Tee näin
Silppua pekoni ja valkosipulinkynnet pieniksi. Paista pekonia pannulla ja lisää joukkoon valkosipuli. Paista vielä hetken aikaa ja siirrä paistos pataan.

Käristä lihaa pienissä erissä ja lisää pannulle tarvittaessa nokare voita. Lisää suola ja mustapippuria myllystä maun mukaan. Siirrä käristetty liha pataan.

Kun käristelihat on paistettu ja padassa, lisää joukkoon nesteeksi olutta sen verran, että lihat peittyvät. Lisää pataan myös mustaherukkahilloa tuomaan makua.

Mitä pitempään käristelihaa malttaa valmistaa olutliemessä, sitä suussa sulavammaksi liha kypsyy. Koska nestettä haihtuu pitkän valmistuksen aikana, voit joutua lisäämään olutta pataan valmistamisen aikana.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA AUKEAMALLA