Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.

Poron paahtofilee

Näitä tarvitset
1 kg poron sisä- ja ulkofileetä
170 g pekoniviipaleita
nippu tuoretta persiljaa
nippu tuoretta rosmariinia
nippu tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria maustamiseen
 voita paistamiseen

Tee näin
Hienonna tuoreet mausteyrtit hienoksi.Puhdista liha kalvoista. Ruskista poronfileen pinnat nopeasti kiinni kuumalla pannulla. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kääri ruskistetut fileet pekoniviipaleilla ja nosta uunipannulle. Kypsennä fileitä uunissa 200 asteessa viitisen minuuttia.
Poronfilee on luontaisesti mureaa ja se jätetään usein sisältä roseeksi tai jopa rareksi.

Ota fileet uunista ja poista pekoniviipaleet. Ripottele mausteyrttisilppua alumiinifoliolle ja kääri jokainen filee folioon. Anna lihan vetäytyä folioon käärittynä 15-20 minuuttia. Leikkaa tarjolle joko pihveinä tai viipaleina.

 Tarjoile liha Provencen perunoiden, pekoniviipaleiden ja punaviinikastikkeen kera. Lisää tilkka majoneesiwasabikastiketta fileen päälle.

LISÄÄ JUTTUA  RULLAMALLA

Poron paahtofilee

Näitä tarvitset
1 kg poron sisä- ja ulkofileetä
170 g pekoniviipaleita
nippu tuoretta persiljaa
nippu tuoretta rosmariinia
nippu tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria maustamiseen
 voita paistamiseen

Tee näin
Hienonna tuoreet mausteyrtit hienoksi.Puhdista liha kalvoista. Ruskista poronfileen pinnat nopeasti kiinni kuumalla pannulla. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kääri ruskistetut fileet pekoniviipaleilla ja nosta uunipannulle. Kypsennä fileitä uunissa 200 asteessa viitisen minuuttia.
Poronfilee on luontaisesti mureaa ja se jätetään usein sisältä roseeksi tai jopa rareksi.

Ota fileet uunista ja poista pekoniviipaleet. Ripottele mausteyrttisilppua alumiinifoliolle ja kääri jokainen filee folioon. Anna lihan vetäytyä folioon käärittynä 15-20 minuuttia. Leikkaa tarjolle joko pihveinä tai viipaleina.

 Tarjoile liha Provencen perunoiden, pekoniviipaleiden ja punaviinikastikkeen kera. Lisää tilkka majoneesiwasabikastiketta fileen päälle.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA AUKEAMALLA