Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.

Pääruoka: Kauriin ulkofilettä vaistoperunoilla

Näitä tarvitset
2 kauriin ulkofilettä
Marinadi:
Tío Pepe Fino -sherryä
öljyä
mustapippurirouhetta myllystä
suolaa
sipulia
pippuria

Tee näin
Tee ulkofileelle marinadi, jossa nesteestä on puolet Tío Pepe -sherryä ja puolet öljyä. Lisää nesteen joukkoon ulkofilee ja mausteet. Jos käyttää marinointiin astian sijaan esimerkiksi pakastepussia, marinadia ei tarvita niin paljon. Siirrä ulkofilee marinoitumaan jääkaappiin noin vuorokaudeksi. Ota liha huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen valmistamista.

Kauriin ulkofileet paistetaan, kun kaikki muut aterian osat ovat valmiita tarjoiltavaksi ja pöytä katettuna.

Kuumenna pannu ja lisää sille nokare voita sekä pieni loraus öljyä. Paista molempien ulkofileiden pinnat nopeasti kuumalla pannulla kiinni noin 3 minuutin ajan. Nosta fileet vetäytymään ja jälkikypsymään noin 10 minuutiksi folioon käärittynä.

Leikkaa valmiista ulkofileistä kauniita viipaleita. Valmiina ulkofilee on sisältä vielä herkullisen raaka ja suussa sulavan pehmeä.


Kaurisliemikastike
Näitä tarvitset
Kaurisruhon puhdistamisessa ylijääneitä kalvoja
sipulia
porkkanaa
laakerinlehteä
valkosipulia
2-3 rkl mustaherukkahilloa
suolaa

Tee näin
Kaurisliemi kannattaa valmistaa jo ennakkoon valmiiksi. Kuullota sipuli pehmeäksi isossa kattilassa. Lisää kattilaa ylijäämälihat ja kalvot sekä porkkanat ja mausteet. Keitä lientä kasaan noin viiden tunnin ajan, jonka aikana nestettä haihtuu ja lihan hienot maut rikastuvat liemeen. Siivilöi lopuksi liemi ja siirrä puhdas neste kylmään. Liemen jäähtyessä rasva nousee  ja kovettuu liemen pinnalle kanneksi. Sen saa helposti pois ennen kastikkeen valmistamista, jos haluaa tehdä kevyemmän kastikkeen.

Laita valmis liemiaines kattilaan ja anna sen kiehua hetken aikaa. Lisää liemen joukkoon mustaherukkahillo ja anna kastikkeen edelleen keittyä kokoon. Saosta kauriskastike lopuksi Maizenalla sopivan vahvuiseksi, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

LISÄÄ JUTTUA RULLAMALLA

Pääruoka:

2 kauriin ulkofilettä

Marinadi:

Tío Pepe Fino sherryä

öljyä

mustapippurirouhetta myllystä

suolaa

sipulia

pippuria

Tee ulkofileelle marinadi, jossa nesteestä on puolet Tío Pepe -sherryä ja puolet öljyä. Lisää nesteen joukkoon ulkofilee ja mausteet. Jos käyttää marinointiin astian sijaan esimerkiksi pakastepussia, nestettä ei tarvita niin paljon. Siirrä ulkofilee marinoitumaan jääkaappiin noin vuorokaudeksi. Ota liha huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen valmistamista.

Kauriin ulkofileet paistetaan, kun kaikki muut aterian osat ovat valmiita tarjoiltavaksi ja pöytä katettuna.

Kuumenna pannu ja lisää sille nokare voita sekä pieni loraus öljyä. Paista molempien ulkofileiden pinnat nopeasti kuumalla pannulla kiinni noin 3 minuutin ajan. Nosta fileet vetäytymään ja jälkikypsymään noin 10 minuutiksi folioon käärittynä.

Leikkaa valmiista ulkofileistä kauniita viipaleita. Valmiina ulkofilee on sisältä vielä herkullisen raaka ja suussa sulavan pehmeä.


Kaurisliemikastike

Näitä tarvitset

Kaurisruhon puhdistamisessa ylijääneitä kalvoja

sipulia

porkkanaa

laakerinlehteä

valkosipulia

2-3 rkl mustaherukkahilloa

suolaa

Tee näin

Kaurisliemi kannattaa valmistaa jo ennakkoon valmiiksi Kuullota sipuli pehmeäksi isossa kattilassa. Lisää kattilaa ylijäämälihat ja kalvot sekä porkkanat ja mausteet. Keitä lientä kasaan noin viiden tunnin ajan, jonka aikana nestettä haihtuu ja lihan hienot maut rikastuvat liemeen. Siivilöi lopuksi liemi ja siirrä puhdas neste kylmään. Liemen jäähtyessä rasva nousee liemen pinnalle kanneksi ja saat sen helposti pois ennen kastikkeen valmistamista, jos haluat tehdä kevyemmän kastikkeen.

Laita valmis liemiaines kattilaan ja anna sen kiehua hetken aikaa. Lisää liemen joukkoon mustaherukkahillo ja anna kastikkeen edelleen keittyä kokoon. Saosta kauriskastike lopuksi Maizenalla sopivan vahvuiseksi, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA AUKEAMALLA