Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.

Alkupala: Ohrarieska miedosti savustetulla kauriin kulmapaistiviipaleella ja tsatsikilla

Savustettu kauriin kulmapaisti
Näitä tarvitset
450 g kauriin kulmapaistia
5-8-prosenttista suolavettä
Tee näin
Anna kulmapaistin mureutua ennen valmistamista puolentoista vuorokauden ajan 5-8 prosenttisessa suolavedessä jääkaapissa.
Kuumenna sähkösavustin kuumaksi niin, että muhat savuavat. Anna paistin olla savustumassa 25 minuuttia. Irrota sen jälkeen töpseli ja anna sen jälkeen paistin jäähtyä ja vetäytyä rauhassa savustimessa kansi kiinni.
Anna paistin savustamisen jälkeen jäähtyä vielä jääkaapissa.

Tsatsiki
Näitä tarvitset
400 g tuoretta kurkkua
400 g turkkilaista jugurttia
4 valkosipulin kynttä
1/2 sitruunan mehu
3 rkl ruokosokeria
1-2 rkl oliivi öljyä
mustapippuria myllystä
tuoretta minttua

Tee näin
Kuori kurkku ja raasta se. Siirrä raaste siivilään. Ripottele kurkkuraasteen päälle suolaa, sekoita varovaisesti ja anna nesteen valua pois raasteesta.

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Siirrä kurkkuraaste siivilästä kulhoon. Sekoita joukkoon murskattu valkosipuli, sitruunan mehu, ruokosokeri ja mustapippuria myllystä maun mukaan. Hienonna lehdet noin 10-12 mintunoksasta ja lisää kulkuun. Lisää kulhoon vielä turkkilainen jugurtti ja oliiviöljy ja sekoita.

Tarkista maku ja siirrä tsatsiki maustumaan jääkaappiin.

Leikkaa ohrarieska sopivan kokoisiksi palasiksi. Me käytimme Kuusamon maankuulua ohrarieskaa. Voitele rieskapalaset voilla. Leikkaa kauriin kulmapaistista ohuita, kauniita viipaleita leiville. Laita kulmapaistiviipaleiden päälle pari lusikallista tsatsikia. Me koristelimme leivät vielä persiljalla.

Tarjoa kaurisleivät alkupaloina.

LISÄÄ JUTTUA RULLAAMALLA

Alkupala: Ohrarieska miedosti savustetulla kauriin kulmapaistiviipaleella ja tsatsikilla

Savustettu kauriin kulmapaisti

Näitä tarvitset:

450 g kauriin kulmapaistia

5-8 prosenttia suolavettä

Tee näin:

Anna kulmapaistin mureutua ennen valmistamista puolentoista vuorokauden ajan 5-8 prosenttisessa suolavedessä jääkaapissa.

Kuumenna sähkösavustin kuumaksi niin, että muhat savuavat. Anna paistin olla savustumassa 25 minuuttia. Irrota sen jälkeen töpseli ja anna sen jälkeen paistin jäähtyä ja vetäytyä rauhassa savustimessa kansi kiinni.

Anna paistin savustamisen jälkeen jäähtyä vielä jääkaapissa.


Tsatsiki

Näitä tarvitset:

400 g tuoretta kurkkua

400 g turkkilaista jugurttia

4 valkosipulin kynttä

½ sitruunan mehu

3 rkl ruokosokeria

1-2 rkl oliivi öljyä

mustapippuria myllystä

tuoretta minttua                

Tee näin:

Kuori kurkku ja raasta se. Siirrä raaste siivilään. Ripottele kurkkuraasteen päälle suolaa, sekoita varovaisesti ja anna nesteen valua pois raasteesta.

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Siirrä kurkkuraaste siivilästä kulhoon. Sekoita joukkoon murskattu valkosipuli, sitruunan mehu, ruokosokeri ja mustapippuria myllystä maun mukaan. Hienonna lehdet noin 10-12 mintunoksasta ja lisää kulkuun. Lisää kulhoon vielä turkkilainen jugurtti ja oliiviöljy ja sekoita.

Tarkista maku ja siirrä tsatsiki maustumaan jääkaappiin.

Leikkaa ohrarieska sopivan kokoisiksi palasiksi. Me käytimme Kuusamon maankuulua ohrarieskaa. Voitele rieskapalaset voilla. Leikkaa kauriin kulmapaistista ohuita, kauniita viipaleita leiville. Laita kulmapaistiviipaleiden päälle pari lusikallista tsatsikia. Me koristelimme leivät vielä persiljalla.

Tarjoa kaurisleivät alkupaloina.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA SIVULLA