Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.

NÄÄTÄ ON hyvin moniruokainen. Se syö mielellään myyriä, mutta sille kelpaavat - liiankin hyvin -riistaeläimet linnuista aina jäniksiin asti ja se vierailee mielellään myös pesillä. Näätäeläimille tyypilliseen tapaan sillä on taipumus myös tappaa saaliita yli oman tarpeen.

Öisin saalistava ja liikkuva näätä viihtyy erityisesti tiheissä ja iäkkäissä havumetsissä. Se kulkee mieluusti aukkojen välissä olevilla metsäkannaksilla ja pyrkii välttämään aukkopaikkoja.

Päivät näätä viettää puiden onkaloissa, kaatuneissa puissa, kivilouhikoissa ja oravien pesissä. Näätä ei vaihda talvella turkkinsa väriä lainkaan, joten suojapaikkojen löytäminen on sille tärkeää.

NÄÄTÄ juoksentelee kernaasti kaatuneita puunrunkoja pitkin ja tonkii onttoja puita etsiessään ruokaa – siksi puuhun kiinnitetyt ansat toimivat hyvin.

Näätä on kova eläin kulkemaan. Sen liikkuma-alue lähentelee parhaimmillaan jopa sataa neliökilometriä ja se saattaa edetä vuorokaudessa jopa kymmeniä kilometrejä.

Se ei kuitenkaan ole varsinainen reviirieläin ja yksilöiden elinalueet voivat olla lähes kokonaan päällekkäin.

NÄÄDÄN pyyntirautoja voi sijoittaa monella eri tavalla. Ehkä tehokkain tapa on sijoittaa raudat noin metrin tai kahden korkeuteen puoliksi kaatuneen puun runkoon tai rautoja varten sijoitettuun riittävän vahvaan lautaan, joka nojaa pystyssä olevan puun oksistoon.

Raudat voi asettaa myös pystyssä olevan puun runkoon siten, että loukun sisäänmenoaukko on yläpuolella.

Näätä saattaa edetä jopa kymmeniä kilometrejä vuorokaudessa."

"

LISÄÄ JUTTUA

RULLAAMALLA

NÄÄTÄ ON hyvin moniruokainen. Se syö mielellään myyriä, mutta sille kelpaavat - liiankin hyvin -riistaeläimet linnuista aina jäniksiin asti ja se vierailee mielellään myös pesillä. Näätäeläimille tyypilliseen tapaan sillä on taipumus myös tappaa saaliita yli oman tarpeen.

Öisin saalistava ja liikkuva näätä viihtyy erityisesti tiheissä ja iäkkäissä havumetsissä. Se kulkee mieluusti aukkojen välissä olevilla metsäkannaksilla ja pyrkii välttämään aukkopaikkoja.

Päivät näätä viettää puiden onkaloissa, kaatuneissa puissa, kivilouhikoissa ja oravien pesissä. Näätä ei vaihda talvella turkkinsa väriä lainkaan, joten suojapaikkojen löytäminen on sille tärkeää.

Näätä juoksentelee kernaasti kaatuneita puunrunkoja pitkin ja tonkii onttoja puita etsiessään ruokaa – siksi puuhun kiinnitetyt ansat toimivat hyvin.

Näätä on kova eläin kulkemaan. Sen liikkuma-alue lähentelee parhaimmillaan jopa sataa neliökilometriä ja se saattaa edetä vuorokaudessa jopa kymmeniä kilometrejä.

Se ei kuitenkaan ole varsinainen reviirieläin ja yksilöiden elinalueet voivat olla lähes kokonaan päällekkäin.

Näädän pyyntirautoja voi sijoittaa monella eri tavalla. Ehkä tehokkain tapa on sijoittaa raudat noin metrin tai kahden korkeuteen puoliksi kaatuneen puun runkoon tai rautoja varten sijoitettuun riittävän vahvaan lautaan, joka nojaa pystyssä olevan puun oksistoon. Raudat voi asettaa myös pystyssä olevan puun runkoon siten, että loukun sisäänmenoaukko on yläpuolella.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA AUKEAMALLA