Lifeventure TiV Vacuum Flasks 0,5 L Brittiläisen Lifeventuren tarina alkoi 25 vuotta sitten, kun yrityksen perustaja Mark Cobhan nuorena maailmanmatkustajana oli tyytymätön sen ajan varusteisiin. Kotiin palattuaan hän alkoi suunnitella parempia varusteita. Alkuun tuotevalikoima koostui kestävistä ja keveistä matkalaukuista, mutta vuosien saatossa tuotevalikoima on laajentunut muihinkin alan varusteisiin, kuten myös Lifeventure-termospulloihin.

Lifeventure TiV Vacuum Flasks on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja teräksen pinnoituksessa on käytetty myös kuparia. Pullo on väriltään musta. Päällisin puolin pullo vaikuttaa laadukkaalta ja se myös eristää keskivertoa paremmin. Valmistajan lupauksen mukaan pullo pitää juoman kuumana kahdeksan tuntia ja kylmänä vuorokauden. Valmistaja ei petä lupauksessaan. Kylmän eristävyydeltään pullo oli myös hyvä.

Pullossa on kierrettävä korkki, jossa kaatoura. Kaatourasta johtuen pulloa ei tarvitse avata kokonaan juomaa kaadettaessa. Korkki on myös tiivis. Pullon käyttäminen onnistui hyvin sekä paljain käsin että sormikkaat käsissä. Suuaukon halkaisija on 42 milliä. Puhdistaminen onnistui myös normaalisti.

Tekniset ominaisuudet: Paino 348 g. Ulkomitat 65 x 235 mm. Tilavuus 480 ml.

Myynti Suomessa: Conwe Oy/matkavaruste.fi. Hiekkamäentie 5 (Sulan Portti), 04300 TUUSULA. Puhelin: 045 121 3450, sähköposti: info(at)matkavaruste.fi.

Neverlost  0,5 L Ruotsalainen Neverlost on luonut kokonaisen tuoteperheen oranssin värin ympärille. Neverlost termospullo on hyvä valinta kaikille luonnon parissa harrastavalle, joilla tahtoo unohtua tavarat metsään. Neverlost ei unohdu! Oranssi väri erottuu helposti paikasta kuin paikasta. Neverlost-termospullot valmistetaan Thermoksen tehtaalla. Vakuumitila valmistetaan tyhjiöuunissa tuhannen asteen lämpötilassa. Termospullo pitää juoman kuumana pitkään normaalia käyttöä ajatellen. Pullo piti juoman myös kylmänä riittävän pitkään.

Pullo on varustettu kierrekorkilla, jossa on kaatoura. Pullon käyttäminen onnistuu myös sormikkaat kädessä. Pullo on tiivis ja vuotamaton. Pullon suuaukko on 40 milliä. Päällimmäistä korkkia voi käyttää kuppina ja kupin reunassa oleva muovikaulus tuntuu miellyttävältä huulilla.

Tekniset ominaisuudet: Paino 315 g, ulkomitat 69 x 249 mm ja tilavuus 500 ml. Termospullolla on viiden vuoden lämmönpitävyystakuu. Maahantuonti ja markkinointi: RUAG Ammotec Finland Oy. Puhelin: 06 - 347 1 800, sähköposti: info.fi.ammotec(at)ruag.com Suositushinta: 24,90 euroa. Myynti: Hyvin varustellut eräliikkeet kautta maan.

Primus Trailbreak Vacuum Bottle 0,5 L Primus Trailbreak -termospullo on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. Alaspäin kapenevan muodon ansiosta pullosta on helppo pitää kiinni. Pullo on varustettu kahdella erilaisella korkilla. Toinen on perinteinen korkki ja toinen ”juomakorkki”, joka mahdollistaa suoraan pullosta juomisen. Pullon käyttäminen onnistuu hyvin sormikkaan kädessä. Leveä suuaukko, 52 mm, helpottaa täyttöä ja puhdistusta.

Eristävyydeltään Primus Trailbreak on hyvä, mutta jäähdyttää juoman tavallista pulloa nopeammin johtuen kenties leveämmästä suuaukosta. Kylmäneristävyydeltään pullo on myös riittävän hyvä.

Kahden erilaisen korkin ansiosta Primus Trailbreak on monikäyttöinen termospullo. Pulloa voi käyttää tavallisena termospullona sekä juomapullona.

 

Tekniset ominaisuudet: Paino: 491, ulkomitat 86 x 241 mm, tilavuus 500 ml. Vuoden takuu. Maahantuonti ja markkinointi: Fenix Outdoor Finland OyPakkalankuja 6, 01510 Vantaa. Puhelin: 09 8771133, kotisivut: https://www.fjallraven.fi

Suositushinta: 44,95 euroa. Myynti: Hyvin varustellut retkeily ja urheiluliikkeet kauttamaan, tavarataloketjut

Retki 0,5 L terästermospullo Retki 0,5 l -terästermospullo sijoittuu eristävyydeltään ja toimivuudeltaan aivan kärjen tuntumaan. Pullo on valmistettu korkealaatuisesta japanilaisesta ruostumattomasta teräksestä. Suuaukon halkaisija on 40 milliä ja pullon puhdistaminen onnistui hyvin. Retki-terästermos on varustettu Multisrong-pikakorkilla, joka on toimiva ja vuotamaton. Käyttäminen onnistuu myös sormikkaat kädessä.

Tekniset ominaisuudet: Paino: 357 g, ulkomitat 69 x 251 mm. Tilavuus 520 ml. Markkinointi: Blue Import BIM Oy. Suositushinta: 15,90 euroa, takuu viisi vuotta.

Myynti: Tavarataloketjut ja erikoisliikkeet kautta maan.

Retki PRO  0,5 L Mattamusta Retki PRO on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Valmistajan mukaan termoksen sisälle 98° C laitettu juoma on kuuden tunnin jälkeen noin 80° C lämpöistä ja 12 tunnin jälkeenkin noin 70° C lämpöistä. Testissämme ullo piti juoman kuumana riittävän pitkään. Kylmäneristävyydeltään pullo oli riittävän hyvä ajatellen normaalia käyttötarkoitusta.

Pullo on varustettu kaatourallisella kierrekorkilla. Pullon käyttäminen onnistui hyvin myös sormikkaat käsissä. Korkki oli myös tiivis. Pullon suuaukon halkaisija 42 milliä.

Tekniset ominaisuudet: Paino 325 g, ulkomitat 70 x 250 mm, tilavuus 510 ml. Takuu viisi vuotta. Markkinointi: Blue Import BIM Oy. Suositushinta: 12,90 euroa, takuu viisi vuotta.

Myynti: Tavarataloketjut ja erikoisliikkeet kautta maan.

Savotta Army 0,5 l Armeija-henkinen Savotta Army on viimeistelyltään heijastelemattoman mattavihreä. Pullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Pullo eristää sisältönsä niin kuin pitääkin.  Kuumat juomat pysyvät kuumina ja kylmät kylminä riittävän pitkään ajatellen normaalia käyttöä.

Termarissa on toimintavarma ja vuotamaton kierrekorkki, jonka avaaminen ja sulkeminen onnistui hyvin myös sormikkaat käsissä. Pullon suuaukon halkaisija on 40 milliä. Vedellä täytetylle pullolle teimme myös pudotustestin neljän metrin korkeudesta. Pullo säilyi toimintakuntoisena, vaikka pinta lommoontui.

Tekniset ominaisuudet: Paino 302 g, ulkomitat 69 x 250 mm. Tilavuus 510 ml. Suositushinta: 12,90 euroa. Lisätietoja: FinnSavotta Oy

Myynti: Savotan jälleenmyyjät kautta maan.

Stabilotherm 0,5 l Stabilotherm Termospullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Sekä sisä- että ulkoseinissä on lämmönpitävyyttä tehostava pinnoitus, joka parantaa eristävyyttä. Termospullo on varustettu kaatourallisella kierrekorkilla. Korkki oli tiivis ja sen pystyi avaamaan ja sulkemaan sormikkaat kädessä. Suuaukon halkaisija on 42 milliä.

Pullon ulkonäkö sopii erityisesti eränkävijöille. Termaria on saatavilla neljällä camo-värityksellä, jotka ovat ruskea, oranssi, pinkki ja valkoinen. Viiden vuoden takuu valmistusvirheiden osalta. FDA:n (Food and Drug Administration) hyväksymä. Stabilotherm AB on vuodesta 1984 valmistanut ja toimittanut tarvikkeita metsästykseen ja ulkoiluun Pohjoismaiden vähittäismyyjille.

Tekniset ominaisuudet: Paino 313 g, pullon ulkomitat 69 x 251 mm, tilavuus 490 ml.

Suositushinta: 23,90 euroa. Myynti ja markkinointi: Korpimetso.com Oy, Peippolantie 24, 60550 Nurmo. Korpimetso.com on uuden ajan mukainen verkkokauppa erähenkisille ihmisille. Verkkokauppa tarjoaa juuri koiranomistajille, metsästäjille ja eräihmisille suunnattuja tekstiilejä ja muita mielenkiintoisia tuotteita.

Stanley  Classic 0.47 L Legen-daaristen Stanley-termostuotteiden historia ulottuu vuoteen 1913. Testissämme ollut Stanley Classic 0.47 L Green oli eristävyydeltään testin kolmanneksi paras termospullo. Tehtaan lupauksen mukaan juoma pysyy kuumana tai kylmänä 15 tunnin ajan. Testissämme pullo osoittautui luvattua paremmaksi. Myös kylmän eristävyydeltään pullo oli erinomainen. Pullo oli kokonaisuutena testin kolmanneksi paras.

Stanley Classic -pullon korkki on rakenteeltaan kestävä ja tiivis. Korkin ruuvikierteen kyljessä olevan kaatouran ansiosta korkkia ei tarvitse välttämättä aukaista kokonaan juomaa kaadettaessa. Käyttäminen onnistui hyvin sormikkaat käsissä. Pullon suuaukon halkaisija on 47 milliä. Pullon käsin peseminen onnistui normaalisti. Stanley on myös mahdollista pestä astianpesukoneessa.

Ohjeiden mukaisesti käytettynä Stanley-tuotteilla on 25 vuoden takuu. Lisätietoja asianmukaisesta käytöstä on saatavilla tuotteen mukana toimitetusta hoito- ja käyttöohjeista.

Tekniset ominaisuudet: Paino 449 g. ulkomitat 79 x 265 mm, tilavuus 500 ml.

Maahantuonti ja markkinointi: Nordic Trail Oy, PL 2227, 96201 Rovaniemi

Puhelin: 0207 310 431, Sähköposti: myynti(at)nordictrail.fi

Suositushinta: 39,90 euroa.

Oli taas elokuun ensimmäinen viikko, odotettu ja toivottu perhokalastuskauden kohokohta. Edessä oli lohenpyyntireissu Norjan Repparfjordelvalle. Olemme käyneet joella elokuun ensimmäisellä viikolla jo 14 vuotena peräjälkeen, eikä yksikään reissu ole ollut samanlainen.

Erilaista oli luvassa nytkin, sillä tiesimme, että Pohjois-Norjassakin oli ollut pitkään todella lämmintä. Se oli oikein huono homma, emmekä siksi odottaneet suuria saaliita. Happea haukkova lohi ei liiku eikä käy pyydyksiin pitkillä helteillä missään – ei Repparillakaan.

Karu, pieni Repparfjordelva-joki virtaa melkein maailman katolla, Finnmarkissa Altan ja Hammerfestin puolessa välissä. Se saa vetensä seudun valtavilta tuntureilta, joilla oli edellisvuonna samaan aikaan paljon lunta. Tänä vuonna lunta ei näkynyt missään.

Repparfjordelva tunnetaan pienen ja keskisuuren lohen perhokalastusjokena. Yli kymmenen kilon kalat ovat varsin siellä varsin harvinaista herkkua, ja kaikkina näinä vuosina olemme saaneet vain yhden yli kympin kalan. Se tapahtui viime vuonna. 

VAIKKA olimme todella pohjoisessa, vastenmielinen, pakahduttava helle tunkeutui autoon, kun avasimme oven joen ylittävän sillan pielessä joen yläjuoksulla.

Tapanamme on ollut pistäytyä ensitöiksemme Telegraf-nimisella poolilla tervehtimässä jokea. Tallustelimme jälleen jokirantaan ja lorautimme puolihartaina virtaan symbolisen tilkan juomaa, jota elämän vedeksikin kutsutaan.

Pyysimme meille tutuksi ja tärkeäksi tulleelta joelta, että se antaisi meille saaliin, jonka sen mielestä ansaitsemme. Joskus olemme pyytäneet enemmänkin, mutta olemme oppineet läksymme. Joki antaa sen, minkä antaa ja siihen on tyytyminen.

Koskaan emme kuitenkaan ole Repparille täysin tyhjää reissua tehneet. Anteliaina kesinä olemme käyttäneet ylhäällä kolmisenkymmentä kalaa, niukimpina olemme saaneet tyytyä vain muutamaan.Lifeventure TiV Vacuum Flasks 0,5 L

Brittiläisen Lifeventuren tarina alkoi 25 vuotta sitten, kun yrityksen perustaja Mark Cobhan nuorena maailmanmatkustajana oli tyytymätön sen ajan varusteisiin. Kotiin palattuaan hän alkoi suunnitella parempia varusteita. Alkuun tuotevalikoima koostui kestävistä ja keveistä matkalaukuista, mutta vuosien saatossa tuotevalikoima on laajentunut muihinkin alan varusteisiin, kuten myös Lifeventure-termospulloihin.

Lifeventure TiV Vacuum Flasks on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja teräksen pinnoituksessa on käytetty myös kuparia. Pullo on väriltään musta. Päällisin puolin pullo vaikuttaa laadukkaalta ja se myös eristää keskivertoa paremmin. Valmistajan lupauksen mukaan pullo pitää juoman kuumana kahdeksan tuntia ja kylmänä vuorokauden. Valmistaja ei petä lupauksessaan. Kylmän eristävyydeltään pullo oli myös hyvä.

Pullossa on kierrettävä korkki, jossa kaatoura. Kaatourasta johtuen pulloa ei tarvitse avata kokonaan juomaa kaadettaessa. Korkki on myös tiivis. Pullon käyttäminen onnistui hyvin sekä paljain käsin että sormikkaat käsissä. Suuaukon halkaisija on 42 milliä. Puhdistaminen onnistui myös normaalisti.

Tekniset ominaisuudet: Paino 348 g. Ulkomitat 65 x 235 mm. Tilavuus 480 ml.

Myynti Suomessa: Conwe Oy/matkavaruste.fi. Hiekkamäentie 5 (Sulan Portti), 04300 TUUSULA. Puhelin: 045 121 3450, sähköposti: info(at)matkavaruste.fi.Neverlost Termospullo 0,5 L

Ruotsalainen Neverlost on luonut kokonaisen tuoteperheen oranssin värin ympärille. Neverlost termospullo on hyvä valinta kaikille luonnon parissa harrastavalle, joilla tahtoo unohtua tavarat metsään. Neverlost ei unohdu! Oranssi väri erottuu helposti paikasta kuin paikasta.

Neverlost-termospullot valmistetaan Thermoksen tehtaalla. Vakuumitila valmistetaan tyhjiöuunissa tuhannen asteen lämpötilassa. Termospullo pitää juoman kuumana pitkään normaalia käyttöä ajatellen. Pullo piti juoman myös kylmänä riittävän pitkään.

Pullo on varustettu kierrekorkilla, jossa on kaatoura. Pullon käyttäminen onnistuu myös sormikkaat kädessä. Pullo on tiivis ja vuotamaton. Pullon suuaukko on 40 milliä. Päällimmäistä korkkia voi käyttää kuppina ja kupin reunassa oleva muovikaulus tuntuu miellyttävältä huulilla.

Tekniset ominaisuudet: Paino 315 g, ulkomitat 69 x 249 mm ja tilavuus 500 ml. Termospullolla on viiden vuoden lämmönpitävyystakuu. Maahantuonti ja markkinointi: RUAG Ammotec Finland Oy. Puhelin: 06 - 347 1 800, sähköposti: info.fi.ammotec(at)ruag.com Suositushinta: 24,90 euroa. Myynti: Hyvin varustellut eräliikkeet kautta maan.


Primus Trailbreak Vacuum  0,5 l 

Primus Trailbreak -termospullo on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. Alaspäin kapenevan muodon ansiosta pullosta on helppo pitää kiinni. Pullo on varustettu kahdella erilaisella korkilla. Toinen on perinteinen korkki ja toinen ”juomakorkki”, joka mahdollistaa suoraan pullosta juomisen. Pullon käyttäminen onnistuu hyvin sormikkaan kädessä. Leveä suuaukko, 52 mm, helpottaa täyttöä ja puhdistusta.

Eristävyydeltään Primus Trailbreak on hyvä, mutta jäähdyttää juoman tavallista pulloa nopeammin johtuen kenties leveämmästä suuaukosta. Kylmäneristävyydeltään pullo on myös riittävän hyvä.

Kahden erilaisen korkin ansiosta Primus Trailbreak on monikäyttöinen termospullo. Pulloa voi käyttää tavallisena termospullona sekä juomapullona.

 Tekniset ominaisuudet: Paino: 491, ulkomitat 86 x 241 mm, tilavuus 500 ml. Vuoden takuu. Maahantuonti ja markkinointi: Fenix Outdoor Finland OyPakkalankuja 6, 01510 Vantaa. Puhelin: 09 8771133, kotisivut: https://www.fjallraven.fi

Suositushinta: 44,95 euroa. Myynti: Hyvin varustellut retkeily ja urheiluliikkeet kauttamaan, tavarataloketjut


 

Retki 0,5 L terästermospullo

Retki 0,5 l -terästermospullo sijoittuu eristävyydeltään ja toimivuudeltaan aivan kärjen tuntumaan. Pullo on valmistettu korkealaatuisesta japanilaisesta ruostumattomasta teräksestä.

Suuaukon halkaisija on 40 milliä ja pullon puhdistaminen onnistui hyvin. Retki-terästermos on varustettu Multisrong-pikakorkilla, joka on toimiva ja vuotamaton. Käyttäminen onnistuu myös sormikkaat kädessä.

Tekniset ominaisuudet: Paino: 357 g, ulkomitat 69 x 251 mm. Tilavuus 520 ml. Markkinointi: Blue Import BIM Oy. Suositushinta: 15,90 euroa, takuu viisi vuotta.

Myynti: Tavarataloketjut ja erikoisliikkeet kautta maan.


 

Retki PRO termos 0,5 L 

Mattamusta Retki PRO on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Valmistajan mukaan termoksen sisälle 98° C laitettu juoma on kuuden tunnin jälkeen noin 80° C lämpöistä ja 12 tunnin jälkeenkin noin 70° C lämpöistä. Testissämme ullo piti juoman kuumana riittävän pitkään. Kylmäneristävyydeltään pullo oli riittävän hyvä ajatellen normaalia käyttötarkoitusta.

Pullo on varustettu kaatourallisella kierrekorkilla. Pullon käyttäminen onnistui hyvin myös sormikkaat käsissä. Korkki oli myös tiivis. Pullon suuaukon halkaisija 42 milliä.

Tekniset ominaisuudet: Paino 325 g, ulkomitat 70 x 250 mm, tilavuus 510 ml. Takuu viisi vuotta. Markkinointi: Blue Import BIM Oy. Suositushinta: 12,90 euroa, takuu viisi vuotta.

Myynti: Tavarataloketjut ja erikoisliikkeet kautta maan.Savotta Army Termospullo 0,5 l

Armeijahenkinen Savotta Army on viimeistelyltään heijastelemattoman mattavihreä. Pullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Pullo eristää sisältönsä niin kuin pitääkin.  Kuumat juomat pysyvät kuumina ja kylmät kylminä riittävän pitkään ajatellen normaalia käyttöä.

Termarissa on toimintavarma ja vuotamaton kierrekorkki, jonka avaaminen ja sulkeminen onnistui hyvin myös sormikkaat käsissä. Pullon suuaukon halkaisija on 40 milliä. Vedellä täytetylle pullolle teimme myös pudotustestin neljän metrin korkeudesta. Pullo säilyi toimintakuntoisena, vaikka pinta lommoontui.

Tekniset ominaisuudet: Paino 302 g, ulkomitat 69 x 250 mm. Tilavuus 510 ml. Suositushinta: 12,90 euroa. Lisätietoja: FinnSavotta Oy

Myynti: Savotan jälleenmyyjät kautta maan.


Stabilotherm Termospullo 0,5 l

Stabilotherm Termospullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Sekä sisä- että ulkoseinissä on lämmönpitävyyttä tehostava pinnoitus, joka parantaa eristävyyttä.

Termospullo on varustettu kaatourallisella kierrekorkilla. Korkki oli tiivis ja sen pystyi avaamaan ja sulkemaan sormikkaat kädessä. Suuaukon halkaisija on 42 milliä.

Pullon ulkonäkö sopii erityisesti eränkävijöille. Termaria on saatavilla neljällä camo-värityksellä, jotka ovat ruskea, oranssi, pinkki ja valkoinen. Viiden vuoden takuu valmistusvirheiden osalta. FDA:n (Food and Drug Administration) hyväksymä. Stabilotherm AB on vuodesta 1984 valmistanut ja toimittanut tarvikkeita metsästykseen ja ulkoiluun Pohjoismaiden vähittäismyyjille.

Tekniset ominaisuudet: Paino 313 g, pullon ulkomitat 69 x 251 mm, tilavuus 490 ml.

Suositushinta: 23,90 euroa. Myynti ja markkinointi: Korpimetso.com Oy, Peippolantie 24, 60550 Nurmo. 

Stanley Termospullo Classic 0.47 L

 Legendaaristen Stanley-termostuotteiden historia ulottuu vuoteen 1913. Testissämme ollut Stanley Classic 0.47 L Green oli eristävyydeltään testin kolmanneksi paras termospullo. Tehtaan lupauksen mukaan juoma pysyy kuumana tai kylmänä 15 tunnin ajan. Testissämme pullo osoittautui luvattua paremmaksi. Myös kylmän eristävyydeltään pullo oli erinomainen. Pullo oli kokonaisuutena testin kolmanneksi paras.

Stanley Classic -pullon korkki on rakenteeltaan kestävä ja tiivis. Korkin ruuvikierteen kyljessä olevan kaatouran ansiosta korkkia ei tarvitse välttämättä aukaista kokonaan juomaa kaadettaessa. Käyttäminen onnistui hyvin sormikkaat käsissä. Pullon suuaukon halkaisija on 47 milliä. Pullon käsin peseminen onnistui normaalisti. Stanley on myös mahdollista pestä astianpesukoneessa.

Ohjeiden mukaisesti käytettynä Stanley-tuotteilla on 25 vuoden takuu. Lisätietoja asianmukaisesta käytöstä on saatavilla tuotteen mukana toimitetusta hoito- ja käyttöohjeista.

Tekniset ominaisuudet: Paino 449 g. ulkomitat 79 x 265 mm, tilavuus 500 ml.

Maahantuonti ja markkinointi: Nordic Trail Oy, PL 2227, 96201 Rovaniemi

Puhelin: 0207 310 431, Sähköposti: myynti(at)nordictrail.fi

Suositushinta: 39,90 euroa.


JUTTU JATKUU SEURAAVALLA AUKEAMALLA

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen