Airam Punainen termos 0,45 l Perinteinen Airamin punainen termospullo on kuulunut suomalaiskotien vakiovarustukseen jo yli 80 vuoden ajan. Kylmä kylmänä ja kuuma kuumana - lupaus pitää vielä tänäkin päivänä. Niin myös testauksemme osoitti. Punaisen termoksen lämmönpitävyys perustuu edelleen samaan tekniikkaan kuin 80 vuotta sitten. Lämmöneristeenä toimii tyhjiö, joka muodostuu kahden lasipullon väliin.

Pullo voitti eristävyydellään suurimman osan teräspulloista. Kylmän pitävyydessä pullojen erot olivat pienet, mutta Airamin punainen termos sijoittui siinäkin kärkikastiin.

Käytetyistä materiaaleista johtuen Airamin Punainen termos on testin kookkaimpia. Lasisen sisuspullon takia kestävyys on pullon heikoimpia ominaisuuksia. Punainen Airam ei kestä kolhuja samalla tavoin kuin teräksinen pullo.

Airamin korkki on muovia ja pullon suuaukon halkaisija 26 milliä. Pullon peseminen onnistuu hyvin pienestä suuaukosta huolimatta. Kuppi sekä kaverikuppi ovat muovia. Termospullon sulkeminen ja avaaminen onnistuu hyvin niin paljain käsin kuin sormikkaat kädessä.

 

Punainen termospullo soveltuu mainiosti perinteitä arvostavalle ihmiselle ja käyttöön, jossa ei tarvitse varoa termospullon särkymistä.

Tekniset ominaisuudet: Paino 415 g, ulkomitat 86 x 269 mm, tilavuus 460 ml. Takuu: 10 vuotta eristävyydelle. Valmistaja: AIRAM ELECTRIC OY ABSementtitehtaankatu 6, 04260 Kerava. Sähköposti: Info(at)airam.fi

Suositushinta: 13,90 euroa. Myynti: Hyvin varustellut ketjuliikkeet sekä alueelliset jälleenmyyjät kautta maan.

Airam Terästermos 0,5 L Airam Terästermoksessa lämmöneristävyys perustuu kahden teräksisen seinämän väliin muodostettuun tyhjiöön. Teräksenä on käytetty laadukasta SUS 304 -terästä.

Lämmöneristävyydeltään Airam Terästermos ei yllä aivan kärkiryhmään, mutta pitää nesteen kuumana riittävän pitkään normaalia käyttöä ajatellen. Myös kylmäneristävyys oli hyvä. Korkkina toimii pikakorkki, joka on helppokäyttöinen sekä vuotamaton.

 

Pikakorkista huolimatta pullon käyttäminen onnistuu hyvin myös sormikkaan kädessä. Airam Terästermos soveltuu hyvin niin retkelle, töihin kuin vapaa-ajallekin. Puhdistaminen onnistuu hyvin. Mukana käyttöohjeet.

 

Tekniset ominaisuudet: Paino 375 g, ulkomitat 73 x 242 mm, tilavuus 490 ml. Takuu: 10 vuotta eristävyydelle. Valmistaja: AIRAM ELECTRIC OY ABSementtitehtaankatu 6, 04260 Kerava. Sähköposti: Info(at)airam.fi

Suositushinta: 19,90 euroa. Myynti: Hyvin varustellut ketjuliikkeet sekä alueelliset jälleenmyyjät kautta maan.

Anar Pro teräs 0,5 L   Vasta markkinoilla tullut terästermospullo Anar Pro on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. Pullon tuotemerkki ”Anar” on saamen kieltä ja tarkoittaa Inaria.

Valmistajan mukaan pullo säilyttää 98° C nesteen kuuden tunnin jälkeen noin 80° C lämpöisenä ja kahdentoista tunnin jälkeen noin 65° C lämpöisenä. Mittauksemme antoi kolmen tunnin lukemaksi 83,6° C, kuuden tunnin 74,1° C, yhdeksän tunnin 64,6° C ja kahdentoistatunnin lukemaksi 57,3° C. Vaikka lämpöarvot eivät olleet luvatun mukaiset, on pullon eristävyys riittävän hyvä normaalikäytössä.

Mattamusta Anar Pro on varustettu kaatourallisella kierrekorkilla. Korkki on tiivis ja käyttäminen onnistuu hyvin myös sormikkaat kädessä. Korkin suuaukko on 42 milliä ja puhdistaminen onnistuu helposti.

Tekniset ominaisuudet: Paino 322 g, ulkomitat 70 x 242 mm, tilavuus 470 ml. Takuu 1 vuosi. Maahantuonti ja markkinointi: SuomiTrading Oy. Suositushinta: 15,90 euroa.

Jälleenmyynti: Tavarataloketju J. Kärkkäinen Oy ja hyvin varustellut liikkeet kautta maan.

Gsi Outdoors, Glacier Stainless 0,5l Vacuum Bottle Testin toiseksi paras termospullo. Gsi Outdoors, Glacier Stainless 0,5 l poikkeaa testatuista termospulloista eniten muihin pulloihin verrattuna. Pullo on matalampi ja leveämpi kuin muut pullot. Vakuumitila tehdään tyhjiöpumpulla ja jokainen termospullo testataan tehtaalla eristävyyden varmistamiseksi.

Valmistaja lupaa nesteen kuumana pysymiselle 18 tuntia ja kylmänä pysymiselle 21 tuntia. Pullo oli eristävyydeltään testin toiseksi paras. Myös kylmän eristävyys oli erittäin hyvä. Pullon erinomainen eristävyys voi johtua pullon muodosta ja pinnoitteesta muihin tuotteisiin verrattuna.

Materiaalina on korkealaatuinen ruostumaton teräs. Ulkopinta on pinnoitettu BPA-vapaalla muovilla ja pohja kumilla pidon parantamiseksi. Pullon ulkokuoressa suorakulmaiset reunat parantavat myös pitoa. Kierrekorkki kaatouralla, korkista saa hyvän ja pitävän otteen myös sormikkaat kädessä. Korkin suuaukko 38 milliä. Eristävä kuppi on ruostumatonta terästä ja muovia.

Pullon puhdistaminen onnistui. Saatavilla väreillä vihreä, sininen, oranssi, punainen ja teräs. BPA-vapaa. Gsi Outdoors, Glacier Stainless 0,5l termospullo on myös käyttömukavuus huomioiden yksi parhaimpia perinteisiä termospulloja markkinoilla.

Tekniset ominaisuudet: Paino 453 g, ulkomitat 85 x 211 mm, tilavuus 530 ml. Myynti ja markkinointi: Bios SE/ Vauden Finland Oy. Suositushinta: 39,95 euroa. Takuu 2+ 1 vuotta. Sähköposti: info(at)vaude.fi

Gyttorp Termospullo 0,5  Gyttorp on vuodesta 1908 varustanut metsästäjät korkealaatuisilla tuotteilla.

Haulikonpatruunan mallinen termospullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja ulkopinta maalattu Gyttorp-patruunan tyyliin. Kuppiosan (hylsyn kanta) ulkopuoli on messinkiä ja sisäpuoli muovia. Pikakorkin käyttäminen onnistui sormikkaat kädessä. Pullon suun halkaisija 40 milliä. Korkki oli myös tiivis eikä vuotanut.

Lämmöneristävyydeltään pullo ei aivan kärkisijoille yllä, mutta pitää juoman kuumana riittävän pitkään normaalia käyttöä ajatellen. Kylmäneristävyys oli myös hyvä.

Erinomainen eräihmisen lahjaidea. Haulikon patruunan muotoinen termospullo sulattaa paatuneimmankin metsästäjän sydämen.

Tekniset tiedot: Paino 519 g, ulkomitat 73 x 263 mm, tilavuus 490 ml. Takuu 1 vuosi. Maahantuonti ja markkinointi: RUAG Ammotec Finland OY. Suositushinta: 29,00 euroa. Saatavuus: Saatavilla Gyttorp-myyjiltä kautta maan.

Hammarplast Sarek termospullo 0,5 L Hammarplast Sarek on valmistettu laadukkaasta ruostumattomasta 18/8 -teräksestä. Pullon ympärillä olevat kaksi mustaa muovipantaa suojaavat pulloa kolhuilta ja naarmuilta.

Eristävyydeltään Hammarplast Sarek kuuluu testin parhaimmistoon sijoittumalla eristysominaisuuksiltaan neljänneksi. Myös kylmän eristävyydeltään pullo sijoittui kärkikastiin.

Sarek on varustettu kierrekorkilla, jossa on kaatoura. Suuaukon leveys on 37 milliä. Päällimmäinen kansi toimii myös mukina. Pullon käyttäminen onnistui sormikkaat kädessä.  Pullon ja korkin peseminen onnistui normaalisti.

Orthex Group on Pohjoismaiden johtava kodin käyttötavaroiden valmistaja, jonka tavoitteena on tehdä kuluttajien arjesta helpompaa. Orthex Group panostaa tuotteissaan laatuun, turvallisuuteen, designiin sekä kestäviin tuotantotapoihin. Kaikkia näitä alueita myös kehitetään jatkuvasti. Yritys on sertifioitu ISO 14001:2015 ja ISO 9001:2015 mukaan. Hammarplast Sarek -termospullon hinta/laatusuhde on erinomainen.

Tekniset ominaisuudet: Paino 370 g, ulkomitat 68 x 266 mm, tilavuus 490 ml. Takuu 10 vuotta. Maahantuonti ja markkinointi: Orthex Group, Suositushinta: 14,90 euroa.

Myynti: Hyvin varustellut tavaratalot kautta maan.

Ibili 0,5 l Ruostumattomasta teräksestä valmistettu teräspintainen Ibili-termospullo pitää juoman kuumana riittävän pitkään. Vesi oli kolmen tunnin jälkeen 85,3° C, kuuden tunnin jälkeen 75,4° C, yhdeksän tunnin jälkeen 69,5° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 63,2° C. Myös kylmän eristävyys oli hyvä.

Termospullossa on pikakorkki, jonka käyttäminen onnistuu myös sormikkaat kädessä. Korkki on myös tiivis, eikä vuoda. Kierteellä kiinnitettävä kuppi varmistaa tiiveyden. Pullon suuaukon halkaisija on 40 milliä. Pullon ja korkin peseminen onnistuu hyvin. Ibili- termospullolle suositellaan vain käsin pesua.

Termospulloa tuo maahan Chez Marius, joka on Jonna Dammert-Saikun ja Marius Saikun vuonna 1997 perustama perheyritys. Sen ideana on tuoda ammattilaisten käyttämät keittiövälineet myös kotikokkien ulottuville. Yrityksellä on verkkokauppa sekä kaksi myymälää, Helsingissä osoitteessa Fredrikinkatu 26, 00120 Helsinki ja toinen Virroilla osoitteessa Palmroth Center, 34800 Virrat. Puhelin Helsingin myymälään 09-612 3638, Virroille 03-475 5430. Sähköposti: info(at)chezmarius.fi. Suositushinta: 14,90 euroa.

 Tekniset tiedot: Paino 325 g, ulkomitat 70 x 241 mm, tilavuus 500 ml. Takuu 1 vuosi.

Klean Kanteen TKPro 500 ML Klean Kanteenin selkeä tavoite on muovijätteen vähentäminen. Niinpä Klean Kanteen -termospullossa ei ole käytetty lainkaan muovia. Myös pullon korkki on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. 360 asteen anniskelumekanismin avulla juoman kaataminen onnistui tipattomasti. Kuppi on myös kokonaan terästä. 

Pullossa on TK Closure™ -mekanismi, jonka sisäpuoliset kierteet takaavat uraauurtavan lämmöneristyksen kylmille ja kuumille juomille. Lämmönpitävyydeltään pullo oli testin viidenneksi paras. Kylmäneristävyydeltään TKPro sijoittui myös kärkijoukkoon.

Termospullon käyttäminen onnistui hyvin myös sormikkaat kädessä. Juoman kaataminen onnistui hyvin missä tahansa kulmassa. Pullo ei myöskään tiputellut ja korkin sai suljettua tiiviisti. Pullon suuaukko on noin 40 milliä. Peseminen onnistui pulloharjaa käyttäen normaalisti.

Nykyisin Klean Kanteenin tavoite on kaikessa toiminnassaan tähdätä kertakäyttöjätteen minimoimiseen ja yritys onkin tunnustettu sertifikaatilla "Certified B Corporation". Vuodesta 2008 lähtien Klean Kanteen on lahjoittanut 1 % osuuden liikevaihdostaan ympäristön puolesta toimiville hyväntekeväisyysjärjestöille.

Tekniset ominaisuudet: Paino 521 g, ulkomitat 73 x 257 mm, tilavuus 580 ml. Suositushintaa pullolla on 58,90 euroa ja sitä on saatavilla teräksen värisenä sekä mustana.

Pullon toimitti testiin Helsinkiläinen Mukama Oy. Yritys on perustettu vuoden 2013 alussa. Mukama on erikoistunut pitkäikäisiin tuotteisiin, joita kannetaan mukana joka päivä. Tuotteet ovat hyvin suunniteltu ja huolella valmistettu korkealuokkaisista materiaaleista ympäristö huomioiden. Tuote toimii ja täyttää tarkoituksensa yhä uudelleen ja uudelleen vielä vuosia, ehkä jopa paranee ajan saatossa.

Oli taas elokuun ensimmäinen viikko, odotettu ja toivottu perhokalastuskauden kohokohta. Edessä oli lohenpyyntireissu Norjan Repparfjordelvalle. Olemme käyneet joella elokuun ensimmäisellä viikolla jo 14 vuotena peräjälkeen, eikä yksikään reissu ole ollut samanlainen.

Erilaista oli luvassa nytkin, sillä tiesimme, että Pohjois-Norjassakin oli ollut pitkään todella lämmintä. Se oli oikein huono homma, emmekä siksi odottaneet suuria saaliita. Happea haukkova lohi ei liiku eikä käy pyydyksiin pitkillä helteillä missään – ei Repparillakaan.

Karu, pieni Repparfjordelva-joki virtaa melkein maailman katolla, Finnmarkissa Altan ja Hammerfestin puolessa välissä. Se saa vetensä seudun valtavilta tuntureilta, joilla oli edellisvuonna samaan aikaan paljon lunta. Tänä vuonna lunta ei näkynyt missään.

Repparfjordelva tunnetaan pienen ja keskisuuren lohen perhokalastusjokena. Yli kymmenen kilon kalat ovat varsin siellä varsin harvinaista herkkua, ja kaikkina näinä vuosina olemme saaneet vain yhden yli kympin kalan. Se tapahtui viime vuonna. 

VAIKKA olimme todella pohjoisessa, vastenmielinen, pakahduttava helle tunkeutui autoon, kun avasimme oven joen ylittävän sillan pielessä joen yläjuoksulla.

Tapanamme on ollut pistäytyä ensitöiksemme Telegraf-nimisella poolilla tervehtimässä jokea. Tallustelimme jälleen jokirantaan ja lorautimme puolihartaina virtaan symbolisen tilkan juomaa, jota elämän vedeksikin kutsutaan.

Pyysimme meille tutuksi ja tärkeäksi tulleelta joelta, että se antaisi meille saaliin, jonka sen mielestä ansaitsemme. Joskus olemme pyytäneet enemmänkin, mutta olemme oppineet läksymme. Joki antaa sen, minkä antaa ja siihen on tyytyminen.

Koskaan emme kuitenkaan ole Repparille täysin tyhjää reissua tehneet. Anteliaina kesinä olemme käyttäneet ylhäällä kolmisenkymmentä kalaa, niukimpina olemme saaneet tyytyä vain muutamaan.


Airam Punainen termospullo 0,45 l 

Perinteinen Airamin punainen termospullo on kuulunut suomalaiskotien vakiovarustukseen jo yli 80 vuoden ajan. Kylmä kylmänä ja kuuma kuumana - lupaus pitää vielä tänäkin päivänä. Niin myös testauksemme osoitti. Punaisen termoksen lämmönpitävyys perustuu edelleen samaan tekniikkaan kuin 80 vuotta sitten. Lämmöneristeenä toimii tyhjiö, joka muodostuu kahden lasipullon väliin.

Pullo voitti eristävyydellään suurimman osan teräspulloista. Kylmän pitävyydessä pullojen erot olivat pienet, mutta Airamin punainen termos sijoittui siinäkin kärkikastiin.

Käytetyistä materiaaleista johtuen Airamin Punainen termos on testin kookkaimpia. Lasisen sisuspullon takia kestävyys on pullon heikoimpia ominaisuuksia. Punainen Airam ei kestä kolhuja samalla tavoin kuin teräksinen pullo.

Airamin korkki on muovia ja pullon suuaukon halkaisija 26 milliä. Pullon peseminen onnistuu hyvin pienestä suuaukosta huolimatta. Kuppi sekä kaverikuppi ovat muovia. Termospullon sulkeminen ja avaaminen onnistuu hyvin niin paljain käsin kuin sormikkaat kädessä.

Punainen termospullo soveltuu mainiosti perinteitä arvostavalle ihmiselle ja käyttöön, jossa ei tarvitse varoa termospullon särkymistä.

Tekniset ominaisuudet: Paino 415 g, ulkomitat 86 x 269 mm, tilavuus 460 ml. Takuu: 10 vuotta eristävyydelle. Valmistaja: AIRAM ELECTRIC OY ABSementtitehtaankatu 6, 04260 Kerava. Sähköposti: Info(at)airam.fi

Suositushinta: 13,90 euroa. Myynti: Hyvin varustellut ketjuliikkeet sekä alueelliset jälleenmyyjät kautta maan.Airam Terästermos 0,5 L

Airam Terästermoksessa lämmöneristävyys perustuu kahden teräksisen seinämän väliin muodostettuun tyhjiöön. Teräksenä on käytetty laadukasta SUS 304 -terästä.

Lämmöneristävyydeltään Airam Terästermos ei yllä aivan kärkiryhmään, mutta pitää nesteen kuumana riittävän pitkään normaalia käyttöä ajatellen. Myös kylmäneristävyys oli hyvä. Korkkina toimii pikakorkki, joka on helppokäyttöinen sekä vuotamaton. 

Pikakorkista huolimatta pullon käyttäminen onnistuu hyvin myös sormikkaan kädessä. Airam Terästermos soveltuu hyvin niin retkelle, töihin kuin vapaa-ajallekin. Puhdistaminen onnistuu hyvin. Mukana käyttöohjeet.

Tekniset ominaisuudet: Paino 375 g, ulkomitat 73 x 242 mm, tilavuus 490 ml. Takuu: 10 vuotta eristävyydelle. Valmistaja: AIRAM ELECTRIC OY ABSementtitehtaankatu 6, 04260 Kerava. Sähköposti: Info(at)airam.fi

Suositushinta: 19,90 euroa. Myynti: Hyvin varustellut ketjuliikkeet sekä alueelliset jälleenmyyjät kautta maan.Anar Pro terästermospullo 0,5 L

 Vasta markkinoilla tullut terästermospullo Anar Pro on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. Pullon tuotemerkki ”Anar” on saamen kieltä ja tarkoittaa Inaria.

Valmistajan mukaan pullo säilyttää 98° C nesteen kuuden tunnin jälkeen noin 80° C lämpöisenä ja kahdentoista tunnin jälkeen noin 65° C lämpöisenä. Mittauksemme antoi kolmen tunnin lukemaksi 83,6° C, kuuden tunnin 74,1° C, yhdeksän tunnin 64,6° C ja kahdentoistatunnin lukemaksi 57,3° C. Vaikka lämpöarvot eivät olleet luvatun mukaiset, on pullon eristävyys riittävän hyvä normaalikäytössä.

Mattamusta Anar Pro on varustettu kaatourallisella kierrekorkilla. Korkki on tiivis ja käyttäminen onnistuu hyvin myös sormikkaat kädessä. Korkin suuaukko on 42 milliä ja puhdistaminen onnistuu helposti.

Tekniset ominaisuudet: Paino 322 g, ulkomitat 70 x 242 mm, tilavuus 470 ml. Takuu 1 vuosi. Maahantuonti ja markkinointi: SuomiTrading Oy. Suositushinta: 15,90 euroa.

Jälleenmyynti: Tavarataloketju J. Kärkkäinen Oy ja hyvin varustellut liikkeet kautta maan.
Gsi Outdoors, Glacier Stainless 0,5l Vacuum Bottle

Testin toiseksi paras termospullo. Gsi Outdoors, Glacier Stainless 0,5 l poikkeaa testatuista termospulloista eniten muihin pulloihin verrattuna. Pullo on matalampi ja leveämpi kuin muut pullot. Vakuumitila tehdään tyhjiöpumpulla ja jokainen termospullo testataan tehtaalla eristävyyden varmistamiseksi.

Valmistaja lupaa nesteen kuumana pysymiselle 18 tuntia ja kylmänä pysymiselle 21 tuntia. Pullo oli eristävyydeltään testin toiseksi paras. Myös kylmän eristävyys oli erittäin hyvä. Pullon erinomainen eristävyys voi johtua pullon muodosta ja pinnoitteesta muihin tuotteisiin verrattuna.

Materiaalina on korkealaatuinen ruostumaton teräs. Ulkopinta on pinnoitettu BPA-vapaalla muovilla ja pohja kumilla pidon parantamiseksi. Pullon ulkokuoressa suorakulmaiset reunat parantavat myös pitoa. Kierrekorkki kaatouralla, korkista saa hyvän ja pitävän otteen myös sormikkaat kädessä. Korkin suuaukko 38 milliä. Eristävä kuppi on ruostumatonta terästä ja muovia.

Pullon puhdistaminen onnistui. Saatavilla väreillä vihreä, sininen, oranssi, punainen ja teräs. BPA-vapaa. Gsi Outdoors, Glacier Stainless 0,5l termospullo on myös käyttömukavuus huomioiden yksi parhaimpia perinteisiä termospulloja markkinoilla.

Tekniset ominaisuudet: Paino 453 g, ulkomitat 85 x 211 mm, tilavuus 530 ml. Myynti ja markkinointi: Bios SE/ Vauden Finland Oy. Suositushinta: 39,95 euroa. Takuu 2+ 1 vuotta. Sähköposti: info(at)vaude.fiGyttorp Termospullo 0,5 L 

Gyttorp on vuodesta 1908 varustanut metsästäjät korkealaatuisilla tuotteilla.

Haulikonpatruunan mallinen termospullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja ulkopinta maalattu Gyttorp-patruunan tyyliin. Kuppiosan (hylsyn kanta) ulkopuoli on messinkiä ja sisäpuoli muovia. Pikakorkin käyttäminen onnistui sormikkaat kädessä. Pullon suun halkaisija 40 milliä. Korkki oli myös tiivis eikä vuotanut.

Lämmöneristävyydeltään pullo ei aivan kärkisijoille yllä, mutta pitää juoman kuumana riittävän pitkään normaalia käyttöä ajatellen. Kylmäneristävyys oli myös hyvä.

Erinomainen eräihmisen lahjaidea. Haulikon patruunan muotoinen termospullo sulattaa paatuneimmankin metsästäjän sydämen.

Tekniset tiedot: Paino 519 g, ulkomitat 73 x 263 mm, tilavuus 490 ml. Takuu 1 vuosi. Maahantuonti ja markkinointi: RUAG Ammotec Finland OY. Suositushinta: 29,00 euroa. Saatavuus: Saatavilla Gyttorp-myyjiltä kautta maan.Hammarplast Sarek termospullo 0,5 L

 Hammarplast Sarek on valmistettu laadukkaasta ruostumattomasta 18/8 -teräksestä. Pullon ympärillä olevat kaksi mustaa muovipantaa suojaavat pulloa kolhuilta ja naarmuilta.

Eristävyydeltään Hammarplast Sarek kuuluu testin parhaimmistoon sijoittumalla eristysominaisuuksiltaan neljänneksi. Myös kylmän eristävyydeltään pullo sijoittui kärkikastiin.

Sarek on varustettu kierrekorkilla, jossa on kaatoura. Suuaukon leveys on 37 milliä. Päällimmäinen kansi toimii myös mukina. Pullon käyttäminen onnistui sormikkaat kädessä.  Pullon ja korkin peseminen onnistui normaalisti.

Orthex Group on Pohjoismaiden johtava kodin käyttötavaroiden valmistaja, jonka tavoitteena on tehdä kuluttajien arjesta helpompaa. Orthex Group panostaa tuotteissaan laatuun, turvallisuuteen, designiin sekä kestäviin tuotantotapoihin. Kaikkia näitä alueita myös kehitetään jatkuvasti. Yritys on sertifioitu ISO 14001:2015 ja ISO 9001:2015 mukaan. Hammarplast Sarek -termospullon hinta/laatusuhde on erinomainen.

Tekniset ominaisuudet: Paino 370 g, ulkomitat 68 x 266 mm, tilavuus 490 ml. Takuu 10 vuotta. Maahantuonti ja markkinointi: Orthex Group, Suositushinta: 14,90 euroa.

Myynti: Hyvin varustellut tavaratalot kautta maan.Ibili termospullo 0,5 L

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu teräspintainen Ibili-termospullo pitää juoman kuumana riittävän pitkään. Vesi oli kolmen tunnin jälkeen 85,3° C, kuuden tunnin jälkeen 75,4° C, yhdeksän tunnin jälkeen 69,5° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 63,2° C. Myös kylmän eristävyys oli hyvä.

Termospullossa on pikakorkki, jonka käyttäminen onnistuu myös sormikkaat kädessä. Korkki on myös tiivis, eikä vuoda. Kierteellä kiinnitettävä kuppi varmistaa tiiveyden. Pullon suuaukon halkaisija on 40 milliä. Pullon ja korkin peseminen onnistuu hyvin. Ibili- termospullolle suositellaan vain käsin pesua.

Termospulloa tuo maahan Chez Marius, joka on Jonna Dammert-Saikun ja Marius Saikun vuonna 1997 perustama perheyritys. Sen ideana on tuoda ammattilaisten käyttämät keittiövälineet myös kotikokkien ulottuville. Yrityksellä on verkkokauppa sekä kaksi myymälää, Helsingissä osoitteessa Fredrikinkatu 26, 00120 Helsinki ja toinen Virroilla osoitteessa Palmroth Center, 34800 Virrat. Puhelin Helsingin myymälään 09-612 3638, Virroille 03-475 5430. Sähköposti: info(at)chezmarius.fi. Suositushinta: 14,90 euroa.

Tekniset tiedot: Paino 325 g, ulkomitat 70 x 241 mm, tilavuus 500 ml. Takuu 1 vuosi.
Klean Kanteen TKPro 500 ML

 Klean Kanteenin selkeä tavoite on muovijätteen vähentäminen. Niinpä Klean Kanteen -termospullossa ei ole käytetty lainkaan muovia. Myös pullon korkki on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. 360 asteen anniskelumekanismin avulla juoman kaataminen onnistui tipattomasti. Kuppi on myös kokonaan terästä. 

Pullossa on TK Closure™ -mekanismi, jonka sisäpuoliset kierteet takaavat uraauurtavan lämmöneristyksen kylmille ja kuumille juomille. Lämmönpitävyydeltään pullo oli testin viidenneksi paras. Kylmäneristävyydeltään TKPro sijoittui myös kärkijoukkoon.

Termospullon käyttäminen onnistui hyvin myös sormikkaat kädessä. Juoman kaataminen onnistui hyvin missä tahansa kulmassa. Pullo ei myöskään tiputellut ja korkin sai suljettua tiiviisti. Pullon suuaukko on noin 40 milliä. Peseminen onnistui pulloharjaa käyttäen normaalisti.

Nykyisin Klean Kanteenin tavoite on kaikessa toiminnassaan tähdätä kertakäyttöjätteen minimoimiseen ja yritys onkin tunnustettu sertifikaatilla "Certified B Corporation". Vuodesta 2008 lähtien Klean Kanteen on lahjoittanut 1 % osuuden liikevaihdostaan ympäristön puolesta toimiville hyväntekeväisyysjärjestöille.

Tekniset ominaisuudet: Paino 521 g, ulkomitat 73 x 257 mm, tilavuus 580 ml. Suositushintaa pullolla on 58,90 euroa ja sitä on saatavilla teräksen värisenä sekä mustana.

 Pullon toimitti testiin Helsinkiläinen Mukama Oy. Yritys on perustettu vuoden 2013 alussa. Mukama on erikoistunut pitkäikäisiin tuotteisiin, joita kannetaan mukana joka päivä. Tuotteet ovat hyvin suunniteltu ja huolella valmistettu korkealuokkaisista materiaaleista ympäristö huomioiden. Tuote toimii ja täyttää tarkoituksensa yhä uudelleen ja uudelleen vielä vuosia, ehkä jopa paranee ajan saatossa.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA AUKEAMALLA

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen