TERHI 450 CC on monipuolinen keskipulpetillinen moottorivene, jolla voi retkeillä, heittokalastaa ja laskea verkkoja. Malli perustuu Terhi 445-mallin runkoon, mutta 450-mallissa peräpeili on erikoisvahvistettu, ja se mahdollistaa jopa 40 hevosvoiman perämoottorin asennuksen. Veneessä on taittuva keskipenkki, neljä lukittavaa säilytystilaa sekä lukittava säilytyspaikka airoille.

Ohjauspulpetti on veneen keskellä, jolloin se on paremmin tasapainossa yksin ajettaessa. Pulpetin sijoitus keskellä venettä tekee myös veneessä kulkemisesta helppoa ja turvallista. Sen saa Honda BF 40 -koneen kanssa kymppitonnilla. Lisävarustelista on kattava.SUVI 50 DUO FISHER on kaksipulpettinen kalastajille suunniteltu, kuomulla katettava uistelu/kalastusvene. Se on muokattu suositusta 50 Duo –mallista. Siinä on pitkä säilytystila vavoille ja irrotettavat takapenkin nurkkapalat lisätilaksi kalastukseen. Keulakansi on kiinteä ja ilman luukkua. Etusäilytystila löytyy etupenkin selkänojan aukosta. Keulakanteen on helppo läpipultata vaikka keulamoottori – ”taivasankkuri”. Lisävarusteena monikäyttöinen suojaava kaksiosainen kuomu. Pakettihinta Yamaha F50 –moottorin kanssa on 16 480 euroa.

Oli taas elokuun ensimmäinen viikko, odotettu ja toivottu perhokalastuskauden kohokohta. Edessä oli lohenpyyntireissu Norjan Repparfjordelvalle. Olemme käyneet joella elokuun ensimmäisellä viikolla jo 14 vuotena peräjälkeen, eikä yksikään reissu ole ollut samanlainen.

Erilaista oli luvassa nytkin, sillä tiesimme, että Pohjois-Norjassakin oli ollut pitkään todella lämmintä. Se oli oikein huono homma, emmekä siksi odottaneet suuria saaliita. Happea haukkova lohi ei liiku eikä käy pyydyksiin pitkillä helteillä missään – ei Repparillakaan.

Karu, pieni Repparfjordelva-joki virtaa melkein maailman katolla, Finnmarkissa Altan ja Hammerfestin puolessa välissä. Se saa vetensä seudun valtavilta tuntureilta, joilla oli edellisvuonna samaan aikaan paljon lunta. Tänä vuonna lunta ei näkynyt missään.

Repparfjordelva tunnetaan pienen ja keskisuuren lohen perhokalastusjokena. Yli kymmenen kilon kalat ovat varsin siellä varsin harvinaista herkkua, ja kaikkina näinä vuosina olemme saaneet vain yhden yli kympin kalan. Se tapahtui viime vuonna. 

VAIKKA olimme todella pohjoisessa, vastenmielinen, pakahduttava helle tunkeutui autoon, kun avasimme oven joen ylittävän sillan pielessä joen yläjuoksulla.

Tapanamme on ollut pistäytyä ensitöiksemme Telegraf-nimisella poolilla tervehtimässä jokea. Tallustelimme jälleen jokirantaan ja lorautimme puolihartaina virtaan symbolisen tilkan juomaa, jota elämän vedeksikin kutsutaan.

Pyysimme meille tutuksi ja tärkeäksi tulleelta joelta, että se antaisi meille saaliin, jonka sen mielestä ansaitsemme. Joskus olemme pyytäneet enemmänkin, mutta olemme oppineet läksymme. Joki antaa sen, minkä antaa ja siihen on tyytyminen.

Koskaan emme kuitenkaan ole Repparille täysin tyhjää reissua tehneet. Anteliaina kesinä olemme käyttäneet ylhäällä kolmisenkymmentä kalaa, niukimpina olemme saaneet tyytyä vain muutamaan.


TERHI 450 CC on monipuolinen keskipulpetillinen moottorivene, jolla voi retkeillä, heittokalastaa ja laskea verkkoja. Malli perustuu Terhi 445-mallin runkoon, mutta 450-mallissa peräpeili on erikoisvahvistettu, ja se mahdollistaa jopa 40 hevosvoiman perämoottorin asennuksen. Veneessä on taittuva keskipenkki, neljä lukittavaa säilytystilaa sekä lukittava säilytyspaikka airoille.

Ohjauspulpetti on veneen keskellä, jolloin se on paremmin tasapainossa yksin ajettaessa. Pulpetin sijoitus keskellä venettä tekee myös veneessä kulkemisesta helppoa ja turvallista. Sen saa Honda BF 40 -koneen kanssa kymppitonnilla. Lisävarustelista on kattava.
SUVI 50 DUO FISHER on kaksipulpettinen kalastajille suunniteltu, kuomulla katettava uistelu/kalastusvene. Se on muokattu suositusta 50 Duo –mallista. Siinä on pitkä säilytystila vavoille ja irrotettavat takapenkin nurkkapalat lisätilaksi kalastukseen. Keulakansi on kiinteä ja ilman luukkua. Etusäilytystila löytyy etupenkin selkänojan aukosta. Keulakanteen on helppo läpipultata vaikka keulamoottori – ”taivasankkuri”. Lisävarusteena monikäyttöinen suojaava kaksiosainen kuomu. Pakettihinta Yamaha F50 –moottorin kanssa on 16 480 euroa.

JUTTU JATKUU SEURAAVALLA AUKEAMALLA

Lisätietoja

Jahdissa&Kalassa on ilmainen, korkealuokkainen outdoor-media netissä. Lukeminen on helppoa ja täysin vapaata - ei rekisteröitymistä tai sitoutumista!

Ota meihin yhteyttä

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen toimitus@jahdissa.fi tai lähettää yksityisviestin Facebookissa @jahdissakalassa. Toimituksellisissa asioissa voit soittaa Jussi Lähdesmäelle 040 8291603. Kaupallisissa asioissa sinua palvelee Jari Nivala 050 3854369.
Please enter your name
Please enter a correct e-mail address
Please enter a comment
Thank you! Your message has been sent.
Something went wrong while submitting the form. Try again.

Jaa kaverille

Forward this page by e-mail or share it directly on social media.

Hae tästä julkaisusta

Lisää hakusanoja sivun löytämiseksi tästä julkaisusta.
Minimal length to search is 3 characters

Jahdissa&Kalassa

Jahdissa&Kalassa vie sinut upein kuvin ja ammattikirjoittajien jutuin sinne, missä haluaisit olla - metsästämässä, kalassa, erästelemässä tai ulkoilemassa. Olemme luettavissasi missä ja milloin tahansa.
Fullscreen